Négy testvér, egy CSAPAT!

2022.12.19.

A Dág KSE lejátszotta utolsó idei NB III-as mérkőzését. A klub beszámolóját változtatás nélkül közöljük.

Utolsó NB III-as bajnoki mérkőzéséhez érkezett csapatunk az őszi szezonban. Nem kis feladat előtt álltak játékosaink, ugyanis az eddig veretlen Beloiannisz csapata érkezett hozzánk, a Dági katlanba. Egy kis „meglepetéssel” készültünk szurkolóinknak és az ellenfélnek erre a mérkőzésre, ugyanis eddig még egyszer sem állt fel ez a kezdő négyes a bajnokság folyamán, akik most pont szerettek volna lopni a bajnokesélyestől. Hogy mi volt a meglepetés??? Kezdjük az elején… Egy kicsit régebbről… Hol volt/ Leányváron / hol nem volt, volt egyszer öt testvér. Négy fiú és egy lány /mind közül a legszebb J / . Öt Szikora testvér. Történetesen a helyi asztalitenisz klubban mind a négy fiú megismerkedett Dósa Mihály vezetésével az asztalitenisz alapjaival. Majd a helyi megyei csapatba beépülve szép lassan nyeregették a mérkőzéseket, Megye II-es bajnokságot és a kupákat. Jöttek is a „kérők”, így a fiúk elindultak más csapatokhoz is szerencsét próbálni/ Dág Megye I. TAC NB III. Esztergom NB II. –III. / Valahogy mindig úgy adódott, hogy külön-külön vagy párban próbáltak szerencsét egy-egy csapatnál. Ebben a szezonban azonban egy egyesülethez igazolt mind a négy testvér- Dágra az NB III-as és a Megye I-es csapathoz.

Szikora testvérek
A Szikora testvérek

Szikora Bence, Szikora Márton és Szikora Ágoston, Pósfai Bendegúzzal alkotják Dág NB III-as csapatát.

Szikora Kristóf a Megye I-es csapatot segíti Jókai Csongorral karöltve. Mivel a feljátszások miatt, hamar „kipontozódtak” a megyéből így most már csak az NB-s csapatban szerepelhetnek. Adta magát a lehetőség, hogy a négy testvér az utolsó bajnoki fordulóban négyen alkossanak egy CSAPATOT! Tudomásunk szerint még nem volt ilyen az országban, hogy asztaliteniszben NB-s bajnoki mérkőzésen négy testvér alkossa a kezdő négyest / ha igen akkor a „statisztikusok” majd megvétóznak J /. Nagy elánnal készültek a fiúk a mérkőzésre, amelyre szép számú néző is érkezett, barátok, csapattársak, rokonok, régi játékostársak köréből. A fiúk mindent elkövettek, hogy emlékezetes legyen ez a „négyes fogat”. A nagy meglepetést/ győzelmet/ nem, de kisebbet /döntetlent/ sikerült összehozni ezen a hétvégén! Nem sokon múlt!!! A csapat ezzel bebiztosította helyét a középmezőnybe. A mai napon azonban nem ez volt a lényeg…. Jó volt látni a négy „gyereket” így együtt egy csapatban EGYMÁSÉRT küzdeni! Kicsit visszaemlékezni a gyerekkori kezdésre, előkeresni néhány régi fotót / - Pós ha ki mered rakni!!! J / Jó volt kispadon ülni és onnan segíteni, és a végén együtt örülni a győztes meccsek után. Egy biztos, bárhogy is alakulnak a következő évek, bármerre is visz a sorsotok útja Benneteket, lehet rajtatok bármilyen mez, az biztos TI MINDIG EGY CSAPAT MARADTOK!!! Sok sikert és szerencsét! HAJRÁ SZIKORÁK!!!

  Pósfai Zsolt

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram