Négy sima, két (ellenfél) fordított

2019.03.26.

Egyesben hat mérkőzés jutott összesen a magyar játékosoknak a Katarban zajló World Tour-versenyen, és sajnos egyikük sem jutott a főtáblára.

Elsőként Madarász Dóra lépett asztalhoz a mieink közül, és a női egyes selejtezőjének első fordulójában különösebb nehézség nélkül jutott túl a francia Marie Migot-n. És ezzel le is tudtuk az egyetlen győzelmünket, ám a magyar résztvevők mentségére szóljon, hogy mindannyian kiváló ellenféllel szemben maradtak alul.

Női játékosaink útjába a kvalifikáció második körében csupa ázsiai versenyzőt sodort a nem éppen jó szerencse. Abban azért reménykedtünk, hogy sikerül őket legalább megszorítani, de nem így történt.

Madarász biztató kezdés után egyre inkább „leszakadt” a japán Kato Mijutól (20. a világranglistán), míg Pergel Szandra a kínai Vang Ji-titől (44.) kapott ki simán. Póta Georgina az utolsó játszmában nem adta olcsón magát a szintén kínai Ku Jü-ting ellen, ám ő sem tudta elkerülni a 4:0-s vereséget.

Két férfiindulónk sokkal inkább megizzasztotta ellenfelét, más kérdés, hogy ez mennyire vigasztalja őket. Szudi Ádám a múlt heti spanyolországi versenyt fájó kézzel fejezte be, beütötte ugyanis az asztalba. Azóta sokat javulhatott a helyzet, sérülten ugyanis nehezen kényszeríthette volna hétszettes csatára Jonisz Panajotiszt (51.). Sőt, 3:2-re vezetett a szetteket tekintve, végül mégis a görög védő örülhetett.

Majoros Bence ellenfele, Andrej Gacina még nagyobb fordítást mutatott be. A magyar fiú megnyerte az első három játszmát, innen tudott nyerni a világranglista 61. helyén álló horvát kiválóság.

Egyesben így elfogytak a magyar indulók, a Madarász, Pergel női kettősért, illetve a Majoros, Madarász és a Szudi, Pergel vegyes párosért viszont még izgulhatunk.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, QATAR OPEN
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Majoros Bence–Gacina (horvát) 3:4 (8, 9, 7, –8, –7, –8, –6)
Szudi Ádám–Panajotisz (görög) 3:4 (–4, 11, –9, 7, 9, –7, –5)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Madarász Dóra–Migot (francia) 4:1 (4, 9, –6, 10, 4)
2. FORDULÓ
Póta Georgina–Ku Jü-ting (kínai) 0:4 (–6, –6, –5, –18)
Madarász–Kato (japán) 0:4 (–9, –8, –6, –5)
Pergel Szandra–Vang Ji-ti (kínai) 0:4 (–8, –5, –8, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram