Négy magyar a férfi egyes főtábláján

2022.08.16.

Férfi egyesben mind a négy játékosunk feljutott a főtáblára a müncheni Európa-bajnokságon, párosban viszont már csak egy egységünk van versenyben.

Mind a négy férfi játékosunk selejtezőre kényszerült, de közülük Majoros Bence és András Csaba már hétfőn biztosította a helyét a 64 fős főtáblán. András kedden még megnyerte a harmadik csoportmeccsét is (az észt Toomas Libene ellen), így hibátlan mérleggel zárta a kvalifikációt.

Szudi Ádám és Lakatos Tamás korábban elszenvedett egy vereséget, így nekik picit rögösebb volt az útjuk. Első lépésként meg kellett szerezniük a csoportjukban a második helyet, ami a San Marinó-i Federico Giardi és a montenegrói Filip Radulovics legyőzésével sikerült is.

Ezt követően a többi csoportmásodik közül kaptak ellenfelet. Szudira az olasz Mihai Bobocica, Lakatosra pedig a PTE-PEAC szerb válogatottja, Pető Zsolt várt. Két rendkívül rutinos játékos volt tehát az ellenfél, de mindkét magyar rendkívül összeszedetten játszott és 3:0-ra nyert.

Bálint Bernadett a hölgyeknél hasonló módon juthatott volna a főtáblára – követve Hartbrich Leonie-t és a kiemelt Póta Georginát, illetve Madarász Dórát –, ám az utolsó akadályon elbukott. Az észak-macedón Amelija Uce-Nikolov elleni sikerrel melegített az esti megméretésre, amely során egy másik délvidéki magyar, Surján Szabina állt vele szemben. A változatos mérkőzés szorosabban alig alakulhatott volna, a döntő szett 12:10 lett Surján javára.

Bálint számára ezzel véget ért az Európa-bajnokság, női párosban ugyanis Hartbrichhal 3:1-re kikaptak a luxemburgi Ni Xialian, Sarah De Nutte kettőstől. Ennél is jobban fájhat, hogy a Madarász, Póta duó is kiesett. A spanyol Maria Xiao és a román Adina Diaconu kettősénél kaphattak volna könnyebb selejtezős ellenfelet is, ám az ellenük összesen megnyert 18 pont így is nagyon kevésnek tűnik.

Ennél pedig volt egy még hidegebb zuhany is, hiszen nyert mérkőzés nélkül búcsúzott az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros is. A tavalyi Eb-n bronzérmet szerző duó a legjobb 32 között a lengyel Maciej Kubik és Samuel Kulczycki ellenében maradt alul négy szettben. Az egyetlen állva maradt párosunkat Majoros és András alkotja, ők a sikeres egyéni selejtező egymás oldalán 3:0-val léptek túl a török Abdullah Yigenler, Ibrahim Gündüz párosán.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
17. csoport
András Csaba–Libene (észt) 3:0 (10, 9, 6)
19. csoport
Szudi Ádám–Giardi (San Marinó-i) 3:0 (4, 4, 6)
24. csoport
Lakatos Tamás–Radulovics (montenegrói) 3:1 (–9, 5, 3, 9)
Rájátszás a főtábláért, 2. forduló
Szudi–Bobocica (olasz) 3:0 (8, 9, 7)
Lakatos–Pető (szerb) 3:0 (9, 5, 5)

FÉRFI PÁROS
A 16 közé jutásért
Ecseki Nándor, Szudi–Kubik, Kulczycki (lengyel) 1:3 (–7, 6, –5, –5)
András, Majoros Bence–Yigenler, Gündüz (török) 3:0 (6, 5, 11)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
21. csoport
Bálint Bernadett–Uce-Nikolov (macedón) 3:0 (4, 8, 1)
Rájátszás a főtábláért, 2. forduló
Bálint–Surján (szerb) 2:3 (–8, 2, 9, –7, –10)

NŐI PÁROS
A 16 közé jutásért

Madarász Dóra, Póta Georgina–Xiao, Diaconu (spanyol, román) 0:3 (–4, –8, –6)
Bálint, Hartbrich Leonie–Ni, De Nutte (luxemburgi) 1:3 (–6, –5, 11, –5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram