Nátrán Roland maradt a MOATSZ elnöke

2021.05.31.

Nátrán Roland maradt a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, az alelnöki pozíciókat azonban új emberek töltik be a következő négy évben – derült ki a MOATSZ hétfői tisztújító közgyűlésén.

Az elnökválasztással kapcsolatban nem volt sok kérdőjel, hiszen másik elnökjelölt híján Nátrán Roland kihívó nélkül maradt.

„Hogy az elnöki pozícióra nem volt más jelentkező, az talán annak is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban sikerült ezt a közösséget még szorosabbra kovácsolni és még inkább sikerorientálttá tenni, a sportolóink pedig meghálálták ezt a szolgálatot – kezdte a tisztújító közgyűlés értékelését Nátrán Roland, akit 2013 és 2017 után harmadszor választottak meg a MOATSZ elnökévé, ezúttal 69 támogató szavazattal, míg hatan voksoltak ellene. – Pozitív visszajelzés számomra a közgyűlés hangulata, amely rendkívül konstruktív volt. Én ezt gondolom az asztalitenisz-szövetség elmúlt néhány évének egyik legnagyobb vívmányának. Sikeresek vagyunk, a lehetséges hét olimpiai kvótából ötöt megszereztek a sportolóink, a magyarországi versenyek a szervezést illetően nemzetközileg is sikeresek, ebben a szövetségben nincsenek botrányok, nincsenek olyan jellegű hírek, amelyek elterelnék a figyelmet a sportról. Azt szeretném, ha az új elnökségben is az a szemlélet lenne az uralkodó, miszerint az elnökség azért van, hogy a sportolóink azt érezzék, hogy egy szolgáltató szervezet áll mögöttük. Úgy érzem, hogy ennek a szemléletnek szavazott most bizalmat a közgyűlés, és ennek megfelelően kell dolgoznunk.”

Míg az elnök személye nem változott, Benyhe Istvánt, Dorogi Pétert és Fehér Lászlót három új ember váltotta az alelnöki posztokon. A sportágban azonban korántsem újak, hiszen dr. Ács Pongrác, Somlyó Gergely és dr. Hegedűs László neve is összeforrt az asztalitenisszel.

„Nagyon sokat kaptam az asztalitenisztől. Játékosként, edzőként és sportvezetőként tevékenykedtem, és ezt követően sem szakadtam el tőle, jelenleg a sporttudományban tevékenykedem, a PTE Egészségtudományi Kar professzora, dékánja vagyok. Éppen ezért életem része volt az a sportolói duális életpályamodell, amit a sport mellett a felsőoktatási tanulás tud biztosítani. Ezt prioritásomnak tekintem majd az elnökségben is” – mondta Ács Pongrác, aki szerint a pandémia után elsődleges feladatuk lesz a kiürült pingpongtermek gyerekekkel történő megtöltése.

Somlyó Gergely az utóbbi években a Budaörsi Sport Club elnökeként sok sikernek volt a részese, tapasztalatait szeretné a sportág hazai fejlődése szolgálatába állítani.

„Bíztam abban, hogy egy olyan elnökség tud összeállni, amely tovább tudja folytatni azt az eredményességet, amit a magyar asztalitenisz az elmúlt időszakban elért. Vannak azonban olyan területek, ahol szerintem szükség van újításokra” – nyilatkozta Somlyó Gergely.

Dr. Hegedűs László a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyetteseként jelentős vezetéstechnikai tapasztalatra tett szert, és már korábban is dolgozott elnökségi tagként a Magyar Asztalitenisz Szövetségben. Változásokra szerinte is szükség van, konkrétumot is mondott ezzel kapcsolatban:

„Mind a pénzszerzés, mind a reklám és hirdetések vonatkozásában szükség van némi változtatásra. Igen, előre kell lépnünk, pénzt kell szerezni, mert sajnos pénz nélkül nem működik ma a sportélet, és nekem az a határozott szándékom, hogy még több pénzt szerezzünk és még jobban működjön a Magyar Asztalitenisz Szövetség.”

Az elnökség további tagjai: Szita Márton, Lindner Ádám, Gulyás Vince, Csekő Sándor, Lakatos Gyula, Bartha Tibor, Sári László.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram