Nagyváradi legyőzte Madarászt, Huzsvárék negyeddöntősök

2021.08.17.

Egyéniben egy férfi és négy női játékosunk jutott be a legjobb 16 közé a WTT-sorozat budapesti állomásán. Párosban többek között a serdülő, illetve ifjúsági korú Szántosi Dávidnak és Huzsvár Eriknek is szurkolhatunk még.

A legnagyobb feladat Szudi Ádámra várt férfi játékosaink közül, hiszen az első kiemelt Liam Pitchforddal sorsolták össze. Kétszer is szettelőnybe került, és még a döntő szettben is ő vezetett 5:4-re, de az angol ekkor időt kért, és 11:7-re fordított.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen a tizenötödik a világranglistán, világklasszis játékosról van szó. Németországban edzettünk egy helyet, tehát tudtam, mit várhatok tőle. Összességében örülök, hogy sikerült megszorongatnom. A jövő héten lesz egy fontos Európa-bajnoki selejtezőnk, és mindenképp hasznos volt, hogy előtte játszhattam egy ilyen jó játékos ellen tétmeccsen” – nyilatkozta Szudi Ádám a kiesését követően.

Elbúcsúzott Majoros Bence is, aki három szoros szettben kapott ki a német Meng Fanbótól. A mellettük lévő asztalon András Csaba hajszálra volt a bravúrtól, ugyanis 2:0-s szettelőnyben meccslabdáig jutott a világranglista 75. helyén álló Harmeet Desai ellen, ám az indiai ezt hárította, szépített, majd egyre inkább belelendülve 3:2-re fordított.

Juhász Patriknak a világranglista-53. Kirill Szkacskov ellen voltak jó pillanatai, de igazán nem tudta megnehezíteni az orosz dolgát. Férfi egyesben már csak Ecseki Nándor révén vagyunk érdekeltek, aki 3:1-re nyert az osztrák Alexander Chen ellen. A következő ellenfele a cseh Tomás Polansky lesz, aki a 3. kiemelt Ruwen Filust búcsúztatta.

NAGYVÁRADI NYERTE A HÁZI RANGADÓT

Női egyesben is magyar játékos, konkrétan Bálint Bernadett ellen kezdett az első kiemelt. A monacói Yang Xiaoxint csak egy játszmában sikerült megszorítania Bálintnak, így a hosszú szemcsével játszó Yang készülhet Pergel Szandra ellen. A második fordulóban ugyanis vele játszik, miután balkezes játékosunk kétszettes hátrányból fordított az indiai Reeth Tennison ellen.

„Nem ismertem a szerváját, azzal meg tudott lepni az elején, és a játékba is bele kellett jönnöm – kezdte az értékelést Pergel Szandra.Örülök, hogy fordítani tudtam, mert fontos az önbizalom szempontjából. Nem is gondoltam az eredményre, hanem csak azon voltam, hogy próbáljak visszajönni a játékba, mert egy éve műtötték a szememet, és azóta nagyon nehezen megy.”

Hartbrich Leonie az egyiptomi Yuszra Helmit, Póta Georgina a szlovák Tatiana Kukulkovát verte meg 3:0-ra. A két magyar játékos egymással találkozik a nyolcaddöntőben.

„Tegnap láttam, hogy ő is azt szereti, ha a másik játékos indul meg – monda Póta Georgina a szlovák ellenfeléről. – Most az ugye a nagyon trendi, hogy egyből pörget az ember, ahogy kinyesik a labdát, de én nem tartottam cikinek visszapötyögni a labdát kétszer-háromszor, hogy ő induljon, és ez bejött.”

A legjobb 32 között is volt egy magyar csata, amelyen Nagyváradi Mercédesz 3:1-re legyőzte az esélyesebb Madarász Dórát.

„Dórival mindig jó meccseket játszunk, elég jól ismerjük egymást. Elismerem, hogy most rengeteg szerencsés poént ütöttem, csuszákat meg necceket, de örülök, hogy végül én nyertem. Most már tényleg elengedhetem a kezemet” – utalt rá Nagyváradi Mercédesz, hogy a nyolcaddöntőben már mindenféle teher nélkül lép asztalhoz.

Imre Leila az első játszma megnyerése után kikapott a szerb Izabela Lupuleszkutól.

NEGYEDDÖNTŐBEN A MAGYAR TINIK

Férfi párosban az Ecseki, Szudi kettős nem adott esélyt Both Olivérnek és Kishegyi Ákosnak, és sajnos az András, Juhász–Szidorenko, Szkacskov mérkőzésen sem borult a papírforma, 3:0-ra nyertek az oroszok.

A 17 éves Huzsvár Erik és a 15 esztendős Szántosi Dávid ugyanakkor elkapott egy újabb felnőtt párost. A selejtezőből induló fiatalok ezúttal a szlovák Guman, Novota egységet győzték le döntő szettben, így az első felnőtt WTT-versenyükön készülhetnek a negyeddöntőre!

„Nem mi voltunk az esélyesek, de a meccs előtt beszültünk egymással, és nem tudom, miért, de azt éreztük, hogy biztos nyerünk” – jelezte Huzsvár Erik, hogy az önbizalmukkal nem volt gond.

Imre és Hartbrich először játszott egymás oldalán tétmeccset, ez is közrejátszott a Noszkova, Vorobjeva duótól elszenvedett 3:0-s vereségükben. Dari Helga és Fejős Anna 3:1-re kapott ki szerb ellenfelüktől, ezzel elmondásuk szerint kihozták a meccsből a maximumot. Bálint és Nagyváradi már jóval csalódottabb volt, hiszen döntő szettben maradtak alul a Pavlovic, Payet párossal szemben. Az egyetlen állva maradt női kettősünk, Madarász és Pergel viszonylag simán nyert Lupuleszku és Surján Szabina ellen.

„Mindketten nagyon jó játékosok, ismerjük őket, sőt igazából a barátnőink, szóval nehéz ellenük játszani, de az asztalnál megpróbáljuk ezt félretenni és nyerni” – nyilatkozta Pergel Szandra a szerbiai ellenfeleikről.

A késő esti programban elkezdődtek a vegyes párosok küzdelmei. A két legerősebb duónk, a Szudi, Pergel és az Ecseki, Madarász egyből összekerült, és meglepetésre nem a tokiói olimpián is szereplő Szudiék győztek, hanem Ecsekiék, ráadásul 3:0-ra. András Csaba Imre Leila oldalán a szerb Dimitrije Levajac, Tijana Jokics kettős ellen megcsinálta azt, amit egyesben ellene az indiai Desai: kétszettes hátrányból, meccslabdáról fordított(ak).

WTT CONTENDER, BUDAPEST
FÉRFI EGYES
A 16 közé jutásért
Szudi Ádám–Pitchford (angol) 2:3 (9, –2, 10, –3, –7)
Ecseki Nándor–Chen (osztrák) 3:1 (–12, 9, 8, 9)
Juhász Patrik–Szkacskov (orosz) 0:3 (–7, –7, –6)
András Csaba–Desai (indiai) 2:3 (6, 7, –11, –7, –4)
Majoros Bence–Meng (német) 0:3 (–10, –10, –9)

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő

Ecseki, Szudi–Both Olivér, Kishegyi Ákos 3:0 (5, 5, 8)
András, Juhász–Szidorenko, Szkacskov (orosz) 1:3 (11, –8, –10, –6)
Huzsvár Erik, Szántosi Dávid–Guman, Novota (szlovák) 3:2 (–8, 9, 13, –8, 9)

NŐI EGYES
A 16 közé jutásért
Hartbrich Leonie–Helmi (egyiptomi) 3:0 (5, 6, 7)
Bálint Bernadett–Yang (monacói) 0:3 (–5, –9, –6)
Pergel Szandra–Tennison (indiai) 3:2 (–10, –6, 6, 8, 7)
Póta Georgina–Kukulková (szlovák) 3:0 (3, 7, 3)
Imre Leila–Lupuleszku (szerb) 1:3 (3, –8, –10, –6)
Nagyváradi Mercédesz–Madarász Dóra 3:1 (–9, 6, 9, 4)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Hartbrich, Imre–Noszkova, Vorobjeva (orosz) 0:3 (–5, –10, –9)
Madarász, Pergel–Lupuleszku, Surján (szerb) 3:0 (9, 6, 8)
Dari Helga, Fejős Anna–Jokics, Vignjevics (szerb) 1:3 (5, –5, –10, –9)
Bálint, Nagyváradi–Pavlovic, Payet (horvát, angol) 2:3 (–8, 8, –8, 10, –6)        

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő
Juhász, Bálint–Pistej, Balázová (szlovák) 1:3 (8, –5, –9, –5)
Ecseki, Madarász–Szudi, Pergel 3:0 (5, 3, 13)
András, Imre–Levajac, Jokics (szerb) 3:2 (–10, –6, 11, 2, 8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram