Nagy bravúrra készül a PTE-PEAC az egyetemi világversenyen

2022.07.16.

Ma kezdték szereplésüket a Pécsi Tudományegyetem asztaliteniszezői a lengyelországi Lodz-ban megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékokon. A PTE csapatában szereplő asztaliteniszezők (Molnár Dávid, Kovács Sebestyén, Bognár Bence, Mihalovity Dominik) valamennyien a PTE-PEAC asztaliteniszezői és a PTE ETK hallgatói, akik nem titkoltan nagy bravúrra készülnek az egyetemi világversenyen.

Valamennyi játékos már kisebb- nagyobb nemzetközi rutinnal is rendelkezik, hiszen a korosztályos válogatottakban is szerepeltek, illetve Molnár Dávid és Kovács Sebestyén aktív tagja volt az idei évben a Bajnokok Ligájában szereplő magyar Extraliga bajnokságot nyert PTE- PEAC Kaló Méh csapatának is. Mindenképpen plusz motivációt jelenthet, hogy nemzetközi versenyen először szerepelhet magyar csapatot erősítve Bognár Bence és Mihalovity Dominik, akik a diaszpóra magyarságot képviselve érkeztek a Pécsi Tudományegyetemre, hiszen itt az egyetemi tanulmányaik mellett a legmagasabb szinten tudnak asztaliteniszezni is. Szükség is lesz a játékosok nemzetközi rutinjára, ugyanis 20 ország egyetemi csapata száll versenybe.

A sorsolást követően a négy fős csoportban a második kiemeltként kezdik meg a küzdelmeket, az alábbiak szerint:

  • 9:00 PTE (HUN)- University of Jyvaskyla (FIN)
  • 14.30 PTE (HUN)- Notthingen Trent Univserity (GBR)
  • 18.30 PTE (HUN)- Rzenszow Univserity of Technology (POL)

A finn, angol, lengyel és magyar csoportból két egyetem csapata jut tovább. A csapat edzői: Orosz Gábor és Varga László a PTE PEAC Kaló Méh edzői Team tagjai.

A PTE csapat tagjai: Varga László, Mihalivity Dominik, Bognár Bence, Molnár Dávid, Kovács Sebestyén, Orosz Gábor

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram