Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!

2020.06.17.

A Magyar Vérellátó Szolgálat a sportolókhoz fordult segítségért, és mi a magunk részéről abban bízunk, hogy minél több asztaliteniszezőt mozgósít az alábbi program.

Az elmúlt hónapokban a COVID-19 járvány miatt az életünk teljesen megváltozott. Elsődleges volt a járvány elleni küzdelem, ezért a személyes kapcsolattartást is igyekeztünk minimálisra korlátozni. Emiatt a véradások száma is csökkent.  A járványhelyzet enyhülésével azonban fokozatosan újra az eredeti rendben működnek az egészségügyi intézmények, így növekszenek a vérkészítmények iránti igények is.  Emellett közeledik a szabadságolások időszaka, az oktatási szünet, amikor mindig kevesebb a véradó.   

Annak érdekében, hogy az országos vérkészletet továbbra is biztonságos szinten tudják tartani, és maradéktalanul biztosítani tudják a vérkészítményeket a betegek számára, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt „Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!” elnevezéssel közös kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára.

Számtalan elkötelezett, felelősségteljes sportoló is erősíti a véradók táborát. Horváth Gábor (kajak), Kiss Gergely (vízilabda), Krizsán Szabolcs (cselgáncs), Rédli András (párbajtőr) nemcsak a sportpályán adják vérüket a cél érdekében, hanem a magánéletükben is rendszeresen időt szánnak embertársaik megsegítésére. Ők már csatlakoztak a kampányhoz és kiemelt szerepet töltenek be a következő hetekben a sport és véradás közötti kapcsolat erősítésében. Természetesen a nagy nevek mellett a kevésbé ismert sportolók között is sokan tartják szem előtt embertársaik segítését és járnak évente többször vért adni. 

Fogjunk össze! Mutassuk meg, hogy nem csak a sportban, de az élet más területein is kiemelkedők vagyunk, és hogy úgy számíthatnak ránk embertársaink a bajban, mint csapattársaink a döntő pillanatokban.

A program keretében mindenki beállíthat magának egy sportágspecifikus profilképkeretet a Facebookon, és értékes nyeremények is gazdára várnak.

A további részletek ide kattintva tekinthetők meg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram