Molnár Dávid még veretlen csoportjában

2023.07.31.

A FISU Egyetemi Világjátékok a férfi egyesek csoportmérkőzéseivel folytatódott asztaliteniszezőink számára hétfőn délután. A három mérkőzésből két-két találkozón álltak asztalhoz a játékosok, az utolsó, harmadik meccseket kedden játsszák le. Molnár Dávid zárta veretlenül a napot, Mihalovity Dominik, Kovács Sebestyén, és Huzsvár Erik egyaránt egy győzelemmel és egy vereséggel várja a folytatást.

Mihalovity Dominik volt az első magyar a High-Tech Sportközpont tornacsarnokának programjában. A Pécsi Tudományegyetem – Pécsi Egyetemi AC versenyzőjének nem volt könnyű dolga. 3-1-re nyerte ugyan a találkozót ám az első és a második szettben egyaránt nagyot kellett küzdeni azért, hogy lépéselőnybe kerülhessen. A harmadikat el is vesztette, a negyedikben azonban már ő koncentrált jobban, így határozottan hozta a szettet, s vele együtt a találkozót is. Következő mérkőzésén, a szlovák Daniel Orac ellen, már kevésbé volt eredményes, és tizenhárom perc alatt 3-0-as vereséget szenvedett. Az első és a második szettben még jól tartotta magát, szoros volt az eredmény, a harmadikban azonban már a szlovák akarata érvényesült. A keddi utolsó csoportmeccsen az eddig nyeretlen katari Saadawi lesz az ellenfele.

Kovács Sebestyén is egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a napot. A mongol Tuvshinjargal ellen csak a kezdésnél akadtak problémái, az első szettet el is vesztette, ám a folytatásban alig-alig adott lehetőséget ellenfelének. A remek napot kifogó török Gunduz ellen azonban már kevesebb szerencséje volt, akitől végül 3-0-as vereséget szenvedett. A szintén pécsi egyetemi színeket képviselő Kovács ezen a találkozón sem kezdett jól, az első szettben csak négy pontot szerzett, a második és harmadikban viszont már végig ott volt ellenfele nyomában. A fordításhoz azonban ez nem volt elegendő. Kedden az eddig hozzá hasonlóan 1-1-es mérleget produkáló német Hohmeier lesz az ellenfele.

Huzsvár Erik a már említett társaihoz hasonlóan egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az első napot. A japán Tanigaka tizenöt perc alatt nyert a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója ellen, aki a második szettben tudta csak megszorongatni ellenfelét. Az azerbajdzsáni Panahov ellen viszont fordított volt a mérkőzés koreográfiája, Erik magabiztosan tizennégy perc alatt hozta a három szettet és a mérkőzést. Ellenfele a Guyanából érkezett Bissu lesz a folytatásban, aki szintén megverte Panahovot, Tanigakától azonban ő is kikapott.

Az egyesek nyitónapjának legsikeresebb magyar versenyzője Molnár Dávid volt, aki mindkét találkozóját megnyerte. A mongol Gankhuyag ellen szettet nem veszített, ám a második és harmadik játékrészben már nagyobb ellenállással találta magát szemben. A legnagyobb erőbedobásra azonban kétségtelenül, a szingapúri Chia kényszerítette, akivel harminchét percen át küzdöttek a győzelemért. A kiélezett csatából végül a pécsi Molnár került ki győztesen, az ötödik szettre teljesen felőrölve a dél-kelet ázsiai asztaliteniszező ellenállását. A sikeres hétfői nap ellenére Molnár Dávidra nehéz pillanatok várnak kedden, hiszen az eddig veretlen makaói Chan ellen lép majd asztalhoz az utolsó csoportmeccsen.

Férfi egyes.
6. csoport.

Mihalovity Dominik – Fredrik Meringdal (norvég) 3-1 (15-13, 12-10, 6-11, 11-7); Daniel Orac (szlovák) – Mihalovity Dominik 3-0 (12-10, 11-8, 11-6)

13. csoport:
Kovács Sebestyén – Usukhbayar Tuvshinjargal (mongol) 3-1 (6-11, 11-1, 11-3, 11-4) (7 perc, négy, négy négy perc) Imbrahim Gunduz (török) – Kovács Sebestyén 3-0 (11-4, 11-9, 11-9)

14. csoport:
Tanigaki Yuma (japán) – Huzsvár Erik 3-0 (11-6, 11-8, 11-2) Huzsvár Erik – Kanan Panahov (azerbajdzsáni) 3-0 (11-6, 11-6, 11-5)

24. csoport:
Molnár Dávid – Ser-od Gankhuyag (mongol) 3-0 (11-7, 11-9, 11-8) 
Molnár Dávid - Shing Kee Damian Chia (szingapúri) 3-2 (5-11, 11-9, 7-11, 12-10, 11-5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram