Minden igényt kielégítő az új gödöllői csarnok

2021.03.17.

Az utolsó simításokat végzik az új gödöllői asztalitenisz-csarnokon, amelynek az alapkövét kevesebb mint másfél évvel ezelőtt rakták le.

„Bátrak voltunk, mert pénzügyileg csak addig láttunk előre, hogy szerkezetkész legyen a ház – számolt be az építkezés hátteréről Bartha Tibor, a Gödöllői Sport Klub asztalitenisz-szakosztályának vezetője. – Onnantól viszont a minisztérium a megkezdett beruházások közé sorolt minket, és már nem volt kérdés, hogy ennek a projektnek végig kell mennie. Az első fázisban beleszaladtunk a COVID-ba, mert törökök kezdték építeni a csarnokot, és a bevezetett intézkedések miatt megcsúszott az alapanyag-beszállítás is. Nyárra elértük a szerkezetkész állapotot, és egy újabb közbeszerzéssel előkészítettük a második szakaszt. A költségvetést tartani tudtuk, ebben a tekintetben semmiféle változás nem volt.”

A munkálatok második szakaszában már azon volt a hangsúly, hogy a csarnok a legapróbb részletekig megfeleljen a rendeltetésének, azaz teljes mértékben kiszolgálja az asztaliteniszezőket. A sportpadlót Zwickl Dániel segítségével választották ki, a színvilágot Celldömölkről „lopták”, a szombathelyi csarnokátalakítás hasznos tapasztalatait is felhasználták, a nagyon fontos világítás kialakításával pedig azt a tervezőcéget bízták meg, amely a BVSC-nél elvégezte ez a munkát.

A hazai és nemzetközi szabványoknak is megfelelő küzdőtéren 12 asztal kap helyet, amelyek kihasználtságával várhatóan nem lesz probléma.

„Gödöllőn nagyon sikeres utánpótlás-nevelés folyik, a gyerekek ifi és serdülő létükre az NB II-ben játszanak a férfiak között, a városon belül pedig van egy huszonkét csapatos bajnokság – beszélt a helyi pingpongéletről Bartha Tibor. – Tehát csak gödöllőiekkel gyorsan tele lesz ez a terem, de Budapestről és az agglomerációból már most óriási az érdeklődés felénk, és mi az amatőröktől a veteránokig mindenki előtt nyitva leszünk, hiszen ez a pingpong háza.”

Az utánpótlás vezetésével a fiatalként Cegléden pallérozódó Szappanos Csabát bízták meg, aki elismert szakemberként Németországból tért haza, és ötéves szerződést kötöttek vele.

„Úgy éreztem, hogy ez egy szakmai kihívás nekem – mondta Szappanos Csaba.Régóta gondolkoztam rajta, hogy visszajöjjek Magyarországra, és a Németországban szerzett tapasztalatomat a magyar pingpong javára kamatoztassam. Már óvodáskorukban szeretnénk elkezdeni foglalkozni a gyerekekkel, a célunk pedig az, hogy utánpótlás- vagy akár felnőttválogatott játékosokat is adjunk a magyar asztalitenisznek.”

Szappanos Csaba a Bajor Asztalitenisz-szövetségben együtt dolgozott Tóth Krisztinával, akinek a neve összeforrt Gödöllővel, a város díszpolgára. Már ígéret érkezett tőle, hogy amiben tudja, segíti a gödöllőieket, aminek keretében kölcsönös meghíváson alapuló közös edzőtáborozásokra is sor kerülhet Gödöllőn, illetve Németországban. Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes korábbi klasszisunk a jövőben akár még nagyobb szerepet kaphat a helyi sportéletben.

„Ő gyerekkori csapattársam volt, Krisztivel együtt nőttünk fel. Már elültettük a fejében a gondolatot, hogy ha már ilyen körülmények lesznek Gödöllőn, akkor előbb-utóbb, ha az idegenlégiós életet feladja, lesz hova hazatérnie” – tette hozzá Bartha Tibor.

A szakosztályvezető elmondta még, hogy új otthonukban válogatott edzőtáborokat, illetve mérkőzéseket is szeretnének rendezni, az első hivatalos esemény pedig egy áprilisi veteránverseny lesz a csarnokban, ha a járványhelyzet megengedi.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram