Minden győzelem számít

2022.03.04.

A héten Ománban vettek részt magyar játékosok WTT-tornán, a jövő héten pedig már Szingapúrban szerepelnek legjobbjaink a sorozat első Grand Smash besorolású versenyén.

Az ománi Maszkatban szombatig tartanak a küzdelmek, a mieink számára viszont már csütörtökön befejeződött a torna. Két nagy bravúrnak így is örülhettünk.

„Az Imre Leila, Nagyváradi Mercédesz páros a legjobb nyolc közé úgy jutott be, hogy megverték a második kiemelt indiai párost, Archana Girish Kamathot és Manika Batrát, akik a világbajnokságon negyeddöntősök voltak. Ez nagyon-nagyon szép győzelem volt. Vegyes párosban pedig Imre Leila és Ecseki Nándor elődöntőbe jutott, ők szintén a második kiemelteket búcsúztatták, az ugyancsak vb-negyeddöntős Sathiyan Gnanasekaran, Manika Batra párost, a magyar WTT-verseny győztesét. A 3:1-es győzelmük óriási szenzáció, az elődöntőben aztán sajnos kikaptak egy másik indiai párostól” – foglalta össze az ománi magyar sikereket Bátorfi Zoltán.

Női szövetségi kapitányunk Hartbrich Leonie-val repül Szingapúrba, ahol Póta Georgina és Madarász Dóra a főtáblán kezd, így ők csak hétfőn utaznak. Az Grand Smash-versenyekre a világranglistáról lehet bekerülni, a mezőny erőssége tehát vetekszik a világbajnokságéval, vagy talán még meg is haladja azt.

Nemcsak ezért számítana nagyon sokat minden egyes győzelem, hanem azért is, mert ugyanannyi világranglistapontot osztanak szét, mint a vb-n és az olimpián, fél szemmel pedig már a 2024-es párizsi olimpiára is figyelni kell ebből a szempontból. Póta és Madarász egymás oldalán párosban is elindul, csakúgy, mint a férfiaknál az Ecseki, Szudi kettős. A harmadik férfiindulónk Majoros Bence lesz.

Szingapúr után Katar ad otthont egy alacsonyabb kategóriás WTT-versenynek, amelyen Bálint Bernadett indul, majd ugyanott rendeznek egy eggyel magasabb besorolású viadalt is Póta, Madarász, Hartbrich és Bálint részvételével. Nyár elején a közeli országokban (Horvátország, Szlovénia, Bulgária) lesznek kisebb tornák, amelyek a fiatalabb játékosainknak nyújtanak jó alkalmat a versenyzésre.

Az egyéni Európa-bajnokságot augusztusban rendezik Münchenben, a csengtui csapat-vb-t pedig őszre halasztották.

Bővebb információ a worldtabletennis.com oldalon található.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram