Mind a négy női játékosunk főtáblás

2021.06.23.

Bálint Bernadett és Imre Leila főtáblára jutott egyesben a varsói Európa-bajnokság második napján, a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros pedig már nyolcaddöntős.

Szerdán Lakatos Tamás játszotta az első magyar érdekeltségű mérkőzést, mégpedig Tobias Rasmussen oldalán a férfi párosok selejtezőjében. A dán játékos eredetileg Majoros Bencével indult volna, ám olimpiai kvótás kiválóságunk családi ok miatt végül nem utazott el az Eb-re. Az így összeállt Lakatos, Rasmussen duó mindenesetre remekül kezdett, és egy norvég, lett kettőst simán megverve főtáblára jutott.

Ugyanez volt a célja egyesben Bálint Bernadettnek és Imre Leilának is. Bálint három játszmában legyőzte az angol Charlotte Bardsleyt, ezzel csoportmásodikként főtáblára jutott. Imre kétszettes előnyről kikapott a török Ece Haractól, és szintén másodikként végzett, ám az ő csoportjában ez nem ért automatikusan főtáblát. Este még várt rá egy meccs az ugyancsak csoportmásodikként továbbjutó portugál Rita Finsszel, és ezt megnyerve ő is biztosította a helyét a legjobb 64 között. A kiemelt Póta Georginával és Pergel Szandrával együtt tehát négy magyar van ott a női egyes főtábláján.

Férfi egyesben csak Szudi Ádám és Ecseki Nándor maradt állva a mieink közül, miután Lakatos Tamás a főtáblára jutásért vívott mérkőzésen kikapott a horvát Filip Zeljkótól.

A nap zárásaként két vegyes párosunkért szoríthattunk. A fél szemmel már Tokióra figyelő Szudi Ádám és Pergel Szandra esélyeshez méltón kezdte meg szereplését és jutott a legjobb 16 közé, a selejtezőből főtáblára kerülő Ecseki Nándor, Bálint Bernadett kettős viszont nem bírt a német Dang Qiu, Nina Mittelham duóval.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
Bejátszás a főtáblára jutásért
Lakatos Tamás–Zeljko (horvát) 0:3 (–8, –7, –8)

FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ
Lakatos, Tobias Rasmussen (magyar, dán)–Lindholm, Kartuzovs (norvég, lett) 3:0 (3, 3, 7)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
7. csoport
Imre Leila–Harac (török) 2:3 (7, 9, –5, –2, –8)
19. csoport
Bálint Bernadett–Bardsley (angol) 3:0 (14, 11, 3)
Bejátszás a főtáblára jutásért
Imre–Fins (portugál) 3:0 (9, 9, 6)

VEGYES PÁROS
A 16 közé jutásért
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Ruklecov, Baravok (fehérorosz) 3:0 (6, 9, 5)
Ecseki Nándor, Bálint–Qiu, Mittelham (német) 0:3 (–9, –9, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram