Millió lépés az iskoládért

2023.03.22.

A Magyar Edzők Társaságának felhívását tesszük közzé:

Tavaly a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az életért kampányt. Ennek keretében 6500 embert ösztönöztünk az aktívabb életmódra, akik a rendszeres mozgás mellett számos fontos ismeretre tettek szert a szív- és érrendszeri betegségek felismeréséről és megelőzéséről.

Az Aktív Magyarország Program támogatásával idén a „Millió lépés az iskoládért” kihívással szeretnénk a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni. A támogatásnak köszönhetően az iskolák 1 millió forintos sportszervásárlási támogatásban részesülhetnek.

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60 féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirál a mozgásra.

A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad- e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.

Mi a cél?

Hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskoláknak, és minél többször végigjárják a Kékkört!

Mozogj, és nyerj!

100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként, összesen 100 millió forint értékben. Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban!

(Ha ezt többször is megteszi, többszörösére emelkedik az esélye, de minden iskola csak egyszer nyerhet.)

Hogy ki csatlakozhat? Bárki!

Általános és középiskolás diákok, szülők, tanárok, véndiákok, polgármesterek, képviselők és bárki, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát!

A verseny időpontja:

2023. március 27. – június 11.

TÖLTSD LE AZ APP-OT ÉS CSATLAKOZZ A KIHÍVÁSHOZ!

Kérdés esetén keresse Vörös Mátét!

E-mail: mate.voros@me.gov.hu

Telefonszám: 06 30 094 5735

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram