Mentek, láttak, majdnem elődöntőbe jutottak

2021.12.02.

Az U15-ös fiúcsapatunk 3:2-re kikapott az Egyesült Államoktól a portugáliai Vila Nova de Gaiában zajló ifjúsági világbajnokságon.

Csütörtökön a csapatversenyekkel kezdődött meg az utánpótlás-világbajnokság a Portóval szemközt fekvő, a borospincéiről híres Vila Nova de Gaiában. Ezért aztán úgy volt, hogy a magyar játékosok ekkor még nem kezdik meg a szereplésüket, mivel csapatban eredetileg nem voltunk érdekeltek. Csakhogy a Kongói Demokratikus Köztársaság visszalépésével az U15-ös fiúcsapatunk előtt megnyílt az út a vb-részvételhez.

Szántosi Dávid mellé így szerdán kiutazott Lei Balázs és Cseri Ádám, másnap pedig már játszottak is. Mégpedig az Egyesült Államok csapata ellen a negyeddöntőben. Rosszul kezdődött számunkra a találkozó, ugyanis Szántosi minimális különbséggel kikapott Nandan Nareshtől, majd Lei 3:1-re alulmaradt Daniel Trannal szemben.

Cseri döntő szett 11:9-re megverte Darius Fahimit, életben tartva ezzel az elődöntős reményeket, Szántosi pedig simán elintézte Trant, 2:2-re alakítva az állást.

A Lei–Naresh mérkőzés döntött a továbbjutásról, és ezen sajnos az amerikai fiú volt a jobb, így az Egyesült Államok játszik pénteken a franciákkal a döntőbe jutásért. A másik ágon orosz–portugál párharc lesz az elődöntőben.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, VILA NOVA DE GAIA
U15 FIÚ CSAPATVERSENY
Negyeddöntő
Magyarország–Egyesült Államok 2:3

Szántosi Dávid–Naresh 2:3 (–9, 9, –4, 8, –9)
Lei Balázs–Tran 1:3 (–5, –9, 13, –8)
Cseri Ádám–Fahimi 3:2 (–9, 7, 9, –7, 9)
Szántosi–Tran 3:0 (6, 5, 7)
Lei–Naresh 0:3 (–9, –2, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram