Megvannak az első döntősök

2021.06.12.

A papírformának megfelelően a férfiaknál a PTE-PEAC, míg a nőknél az Erdért SE jutott be elsőként az Extraliga döntőjébe.

A budaörsi Final Four első napján a szokásoknak megfelelően az elődöntők szerepeltek a programban. A 11 órás mérkőzéseken a férfiaknál a PTE-PEAC és a Szeged csapott össze.

„Számunkra már az óriási dolog, hogy bejutottunk erre a négyes döntőre, hiszen a bajnokság kezdetekor a tisztes helytállás volt a célunk – jelezte Lukács Levente, a Tisza-partiak játékos-edzője, hogy számukra gyakorlatilag jutalomjáték a budaörsi részvétel. – Ez a negyedik négyes döntős szereplésünk, amit hatalmas sikernek könyveltünk el. Hazai pályán és Temerinen próbáltunk edzéseken felkészülni erre a hétvégére, és szerintem tisztes helytállást tudtunk tanúsítani.”

Szeged-Pécs

Bár a vége 4:0 lett a pécsieknek, a Szeged valóban nem vallott szégyent. Vitsek Iván és Kószó Attila párosa kezdésként nem tudott szettet rabolni Pető Zsolttól és Demeter Leheltől, majd Lukács az olimpiára készülő Pető Zsolttól, Vitsek pedig Gerold Gábortól kapott ki. Utóbbi meccsben volt több szegedi szempontból.

„Az első szettben kilenc ötöm volt, a másodikat pedig megnyertem, szóval ott egy-egy poénon múlt, hogy nagyobb előnyöm legyen, és akkor talán nyerhettünk volt egy mérkőzést” – mondta Vitsek Iván.

Valójában a Szeged nyert egy meccset, hiszen Vitsek megverte Molnár Dávidot, ám közben Demeter legyőzte Kószót, így hivatalosan 4:0-val ért véget a mérkőzés.

„Bánatos vagyok, ugyanis volt sansz, de Lehelt még sosem sikerült megvernem” – bosszankodott kicsit Kószó Attila, aki megígérte, hogy odateszik magukat a bronzmérkőzésen, ahol reményei szerint szorosabb meccset tudnak játszani, bár ott sem nekik áll majd a zászló.

A nőknél a Final Four során legalább öt győzelem szükséges a párharcok megnyeréséhez. Ezt az Erdértnek kisebb nehézségek árán sikerült elérnie, és 5:1-es sikert aratott a Kecskemét ellen.

„Szerencsés volt a négy nullás kezdés, nagyon örültünk neki, és bár utána közel voltunk egy szorosabb meccshez, szerencsére sikerült öt egyre nyernünk” – értékelt az erdértes Ambrus Krisztina.

A fővárosiak nem titkoltan azzal a céllal érkeztek a Final Fourra, hogy újra döntőbe jussanak.

„Mindenféleképp a döntőben szerettünk volna vasárnap játszanimondta Tóth Kata.Mindenki nagyon küzdött, akart, együtt volt a csapat, és ez volt a cél, hogy mindenki jól játsszon és bemelegedjen a holnapi fináléra.”

A Spartacus egyetlen győzelmét a szerb Alekszandra Radonjics szerezte a múlt héten országos bajnokságot nyerő Imre Leila ellen.

Erdért-Kecskemét

„A pároson érzésem szerint nagyon sok múlt – boncolgatta a vereség okát a kecskemétiektől Füle Kata.Ott pici hiányzott a győzelmünkhöz, és az esetben mindannyian bátrabban játszottunk volna az egyéni meccseinken.”

Drabant Anita ezúttal nem kapott lehetőséget a Kecskemétben, ám kívülről neki is úgy tűnt, hogy szorosabb is lehetett volna a találkozó: „Öt egyre kikaptunk, de nagyon szoros meccsek voltak. Bizakodóan álltunk az elődöntőhöz, a meccsek végén szerintem az jött ki, hogy az erdértes játékosok kicsit jobbak nálunk, és fejben is jobban ott voltak.”

EXTRALIGA FINAL FOUR 2021, BUDAÖRS
ELŐDÖNTŐ
Június 12., szombat

FÉRFIAK
PTE-PEAC Kalo-Méh I.–Floratom Szegedi AC I. 4:0
Demeter Lehel, Pető Zsolt–Kószó Attila, Vitsek Iván 3:0 (7, 8, 5)
Pető–Lukács Levente 3:0 (4, 5, 3)
Gerold Gábor–Vitsek 3:1 (10, –6, 4, 6)
Demeter–Kószó 3:1 (4, –8, 8, 5)
16:00
CVSE-Swietelsky Future FM I.–Szerva ASE Szécsény I.

NŐK
Budapesti Erdért SE–Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I. 5:1
Ambrus Krisztina, Imre Leila–Ciurcui Melinda, Füle Kata 3:2 (6, –4, –5, 9, 6)
Imre–Ciurcui 3:2 (8, –7, –8, 7, 4)
Tóth Kata–Alekszandra Radonjics 3:1 (9, 12, –5, 9)
Ambrus–Füle 3:0 (9, 9, 6)
Imre–Radonjics 2:3 (–11, –9, 8, 3, –8)
Ambrus–Ciurcui 3:2 (9, –10, 3, –6, 7)
16:00
SH-ITB Budaörsi Sport Club–Szekszárd AC I.

Június 13., vasárnap
11:00 Bronzmérkőzések
16:00 Döntők
Döntők után: Ünnepélyes eredményhirdetés

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram