Megvan a busani csapat-világbajnokságra utazó keret

2024.01.30.

Lindner Ádám és Pink Márk kijelölte keretét a dél-koreai Busan február 16. és 25. között sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs asztalitenisz csapat-világbajnokságra — adta hírül az MTI.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, február 16. és 25. között a dél-koreai Busan városa ad otthon a csapat-világbajnokságnak, ahol a tét az olimpiai kvalifikáció. Mindkét szövetségi kapitány most debütál majd világversenyen.

    A férfiakat irányító Lindner Ádám Majoros Bencét, Szudi Ádámot, Lakatos Tamást és András Csabát nevezte a csapatába, míg a nőket vezető Pink Márk Póta Georginának, Madarász Dórának, Nagyváradi Mercédesznek és Bálint Bernadettnek szavazott bizalmat. 

    Mindkét magyar válogatott az 1-es csoportba került és ellenfele lesz a sportági nagyhatalom, címvédő Kína. A férfiak ezen kívül Horvátországgal, Belgiummal és Kubával csapnak majd össze a torna első szakaszában, míg a női együttes további riválisa India, Spanyolország és Üzbegisztán lesz.

    A nyolc, egyenként öt csapatos csoportból a körmérkőzések után az első három-három helyezett lép tovább a kieséses szakaszba. A csoportgyőztesek egyből a nyolcaddöntőbe kerülnek, a többi továbbjutó pedig játszik azért, hogy a legjobb 16 között is asztalhoz állhasson.

 A vb-n a negyeddöntősök párizsi ötkarikás kvótához jutnak.

    Kovacsics Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke korábban bejelentette: fejenként hárommillió forintot ajánlanak fel a válogatott tagjainak, amennyiben bejutnak a legjobb nyolc közé.

A világbajnokság pontos programját a hét elején tették közzé, mellyel kapcsolatban ITT írtunk bővebben!

Forrás: MTI

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram