Megszorongatták az Európa-bajnokokat

2019.03.27.

Az egyes után a páros versenyszámokban is befejezték szereplésüket a magyar játékosok a kiemelt kategóriás katari World Tour-versenyen.

Ahogy egyesben, úgy párosban is selejtezőt kellett játszaniuk a mieinknek a mezőny erőssége miatt. Női párosban Madarász Dóra és Pergel Szandra verhető ellenfelet kapott Nagyezsda Bogdanova és Daira Trigolosz személyében, ám 3:0-s sikerrel a fehéroroszok léptek tovább.

Vegyes párosban Madarász Majoros Bencével, míg Pergel Szudi Ádámmal indult, és mindkét egységünk megnyerte az első mérkőzését. A selejtező második fordulójában már erősebb riválisok vártak rájuk, Majorosékra éppenséggel a tavaly Európa-bajnokságot nyerő Ruwen Filus, Han Ying duó. A németek meg is nyerték az első két játszmát, a következő kettőt azonban nagy csatában a mieink gyűjtötték be. Szép lett volna, ha lendületből a döntő felvonást is megnyerik, de Filusék újítani tudtak, és különösebb izgalmak nélkül lezárták a meccset.

Pergelék a francia Tristan Flore és Laura Gasnier kettősével találkoztak, akiket az idei budapesti World Tour-viadalon négy szettben legyőztek. Most is 3:1 lett a vége, csak sajnos oda, így a katari verseny magyar indulók nélkül zajlik tovább.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, QATAR OPEN
NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Bogdanova, Trigolosz (fehérorosz) 0:3 (–7, –9, –7)

VEGYES PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Majoros Bence, Madarász–Desai, Patkar (indiai) 3:1 (7, –4, 8, 7)
Szudi Ádám, Pergel–Zsmudenko, Bratejko (ukrán) 3:1 (7, 8, –7, 4)
2. FORDULÓ
Majoros, Madarász–Filus, Han (német) 2:3 (–7, –3, 10, 11, –6)
Szudi, Pergel–Flore, Gasnier (francia) 1:3 (–5, –10, 11, –8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram