Meglepetésben bízva

2022.11.15.

A románok elleni szerdai női Európa-bajnoki selejtezőn nem a mieink lesznek az esélyesek, de Bátorfi Zoltán csapata egyértelműen azzal a céllal lép majd asztalhoz Budaörsön, hogy borítsa a papírformát.

A magyar csapat az első mérkőzésén a selejtezősorozatban 3:1-re kikapott idegenben Törökországtól, így még többet érne egy bravúr a csoport harmadik tagja, azaz Románia ellen.

„Hozzánk hasonlóan ők is honosított kínai játékosok nélkül érik el a sikereiket, ezért nagyon tiszteljük őket” – mondta Bátorfi Zoltán a hétfői sajtótájékoztatón.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a románok a legutóbbi három Eb-n rendre döntőt játszottak, kétszer meg is nyerték a kontinenstornát, ám ők azon lesznek, hogy hazai környezetben meglepetést szerezzenek ellenük. A mérkőzésre készülő bő keretben Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Dari Helga kapott helyet.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke szintén bízik a bravúrban.

„A fogadóirodák valószínűleg a vendégeket tartják esélyesebbnek, de a magyar válogatott szeret meglepetést okozni, bizonyította ezt az olimpia előtt és a kínai vébén is. Ami még fontos, hogy Budaörsön lesz a meccs, a válogatott magját adó játékosok a helyi klub tagjai, folyamatosan játszanak az európai porondon, ezért a mérkőzés a városnak duplán fontos. Minden szurkolót arra biztatok, hogy látogasson ki erre a mérkőzésre, amely igazi sportélményt ígér” – mondta Nátrán Roland.

A mérkőzés november 16-án, szerdán 17.30-kor kezdődik Budaörsön, a városi sportcsarnokban.

A csoport első két helyezettje kijut a jövő évi malmői Európa-bajnokságra, a harmadik helyezett pedig a selejtező második szakaszából kvalifikálhatja magát.

MOATSZ/MTI

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram