Még összejöhet a magyar párharc

2019.08.13.

Férfi egyesben mindhárom magyar induló megnyerte az első mérkőzését a bulgáriai World Tour-versenyen.

Erős mezőny gyűlt össze Panagyuristében, így egyesben csak Póta Georgina főtáblás alanyi jogon a mieink közül. A férfiaknál Majoros Bencének, Ecseki Nándornak és Szudi Ádámnak sem kellett asztalhoz lépnie a selejtező első körében, de így is három mérkőzést kell megnyerniük a főtáblára jutáshoz.

Az első lépést sikeresen megtették mindannyian. Leginkább Szudi izzadt meg, aki 2:2-re állt Marko Jevtovics ellen, de az ötödik szettben 11:0-val sokkolta a szerbet, majd a hatodik játszmát is behúzta. Majorosra a japán Szadamacu Juszuke vár a következő fordulóban, míg Ecseki és Szudi egymás ellen harcolhat meg a főtábláért, amennyiben előbbi legyőzi a török Ibrahim Gündüzt, Szudi pedig a brazil Thiago Monteirót.

A nőknél Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie és sajnos Madarász Dóra is sima vereséget szenvedett a bemutatkozó mérkőzésén, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz viszont túljutott a kvalifikáció első fordulóján. Nagyváradi egy tajvanit győzött le kétszettes hátrányból fordítva, a döntő szettet 15:13-ra megnyerve.

Majoros a férfi párosra ezúttal nem dán játékossal, hanem a francia Can Akkuzuval nevezett, közös kalandjuk azonban csak egy meccsig tartott. Az Ecseki, Szudi kettős főtáblás, ahogy a hölgyeknél a Madarász, Pergel egység is. Matilda Ekholm kihagyja a bolgár tornát, így Póta Georgina párosban Nagyváradival próbál szerencsét. Rögtön egy szép diadallal nyitottak, 3:0-ra vertek meg egy szingapúri duót.

Vegyes párosban a Szudi, Pergel kettős a főtáblán, Ecseki és Madarász a selejtezőben kezd.

2019 ITTF WORLD TOUR ASAREL BULGARIA OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Majoros Bence–Samruk (fehérorosz) 4:0 (7, 3, 11, 6)
Ecseki Nándor–Mikutis (litván) 4:1 (–5, 9, 2, 5, 7)
Szudi Ádám–Jevtovics (szerb) 4:2 (9, –6, 12, –8, 0, 8)

FÉRFI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Majoros, Akkuzu (magyar, francia)–Mutti, Piccolin (olasz) 1:3 (–8, 3, –6, –4)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Pergel Szandra–Szamet (iráni) 4:2 (1, 5, –10, –8, 15, 7)
Nagyváradi Mercédesz–Szu Pej-ling (tajvani) 4:3 (–8, –8, 4, 9, 4, –4, 13)
Hartbrich Leonie–Adámková (cseh) 1:4 (–9, –5, 8, –8, –8)
Madarász Dóra–Li Un Hje (dél-koreai) 0:4 (–7, –10, –14, –14)
Fehér Orsolya–Mihajlova (orosz) 0:4 (–5, –7, –5, –8)

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Nagyváradi, Póta Georgina–Goi, Wong (szingapúri) 3:0 (9, 7, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram