Még gyorsabb pályára állnának

2021.05.28.

Nátrán Roland szeretné újabb négy éven át vezetni a Magyar Asztalitenisz Szövetséget, amely előtt meglátása szerint kétféle fejlődési pálya áll.

„Bizakodóan vágok neki ennek a négy évnek, ezért is kérem a közgyűlés bizalmát és megbízását ehhez a négyéves munkához.  Meggyőződésem, hogy ugyanezen az úton fogunk tudni továbbfejlődni, van még előttünk jó sok tennivaló. Ha a mostani keretek között építkezünk tovább, amelynek már most is látszanak az eredményei, akkor újabb négy év munkájával újabb csarnokok épülnek majd, újabb edzőket tudunk képezni, még feszesebbé és szervezettebbé tehetjük az utánpótlásképzésünket, és az élsportban ugyanilyen módon tudjuk fejleszteni a játékosainkat” – vázolta fel az egyik lehetséges utat Nátrán Roland.

A másik út még nagyobb lehetőségeket rejt magában.

„A magyar állam most újítja meg a kiemelt sportágak fejlesztési programját, ugyanis elmúlt az a hét plusz egy év, amely az előző KSF-programot fedte le – folytatta a MOATSZ elnöke. – Azt szeretnénk elérni, hogy az asztalitenisz több erőforrásból tudjon gazdálkodni, mint az elmúlt négy, illetve hét évben. Ez a gyorsabb fejlődési pálya, hiszen ebben az esetben gyorsabban és esetleg több infrastruktúrát tudunk felépíteni, felújítani, magyarán az általam említett régiókban gyorsabban tudunk kézzel fogható eredményeket elérni. Természetesen egy nagyobb erőforrásból működő sportágfejlesztési program keretében tovább tudunk nyújtózni, mint az elmúlt négy vagy hét évben. Mindkét pálya kecsegtető, de a következő elnökségnek az lesz a feladata, hogy a gyorsabb fejlődési pályán tudjon mozogni a magyar asztalitenisz. Ehhez az kell, hogy a magyar sportkormányzattal megértessük, hogy az asztalitenisz támogatása kifejezetten megtérülő sportágfejlesztési munkát eredményez, hiszen rengeteg gyerek űzi majd ezt a sportágat, az élsportolóink pedig hozzák az eredményeket, mint ahogy most is látszik, hogy a hét lehetséges olimpiai kvótából ötöt megszereztek a sportolóink, és a parasportolóink is esélyesek további öt kvótára.”

Nátrán Rolandék tehát a gyorsító pályát céloznák meg a következő négy évben, amelyben a prioritások nem változnának. Azaz továbbra is kiemelt figyelmet fordítanának az infrastruktúra-fejlesztésre, a szakemberképzésre, az utánpótlás-nevelésre, az éljátékosaink Európa élmezőnyében tartására, és kiemelkedően fontos lenne, hogy tovább tudják erősíteni azokat a klubjainkat, szakosztályainkat, amelyekben lerakják ezeknek az eredményeknek az alapjait.

Nátrán Roland a következő időszak terveiről bővebben:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram