Mátraházán készülnek a férfiak

2016.08.16.

Az olimpia még tart, de férfi válogatottunk már edzőtáborban készül az újabb kihívásokra.

Pattantyús Ádám is elkezdte már az edzéseket, de ő még csak csökkentett üzemmódban, a többiek Mátraházán készülnek Aranyosi Péter irányítása alatt. A szövetségi kapitány szerint az olimpián szereplő egyetlen férfijátékosunknak mindenképp szüksége van a regenerációra, hiszen a riói felkészülés megterhelő volt, főleg pszichésen. Pattantyúst leszámítva azonban együtt készülnek legjobbjaink.

„Megbeszéljük, hogy mi volt idáig, megbeszéljük a jelent és azt, hogy mi a következő periódus lényege – számolt be a mátraházi program egyik fontos eleméről Aranyosi Péter. – Lesz szó a közelgő Európa-bajnokságról, amelyet 34 év után rendez meg ismét Magyarország, a szintén itthoni, 2019-es világbajnokságról és olyan szakmai dolgokról, amelyeket máskor nem tudunk megbeszélni, mert két-három játékos rendszeresen külföldön edz. Itt van Karsai Ferenc is, ami nagyon nagy dolog. Lesz egy szakmai kerekasztal-beszélgetés is, amelyen minden játékos elmondhatja a véleményét bizonyos témákról."

Kosiba Dániel immár svédországi légiósként vesz részt a válogatott összetartáson.

„Átigazoltam az Eslöv csapatába, amely az utóbbi hat évben megnyerte a svéd bajnokságot, idén pedig Bajnokok Ligája-döntőt játszott, nagy az elvárás velem szemben. Szeretnék visszakerülni a világranglistán a legjobb százba, és a hazai Európa-bajnokságon is igyekszem a legtöbbet kihozni magamból."

Szudi Ádám Németországból tért haza, a körülményekkel ő is maximálisan elégedett.

„Én most edzőtáborozom is először, bár a nyáron már voltam is segíteni néhány napon a serdülőknek. Jól érzem magam, jók az edzések, és az is előnyös, hogy itt van két horvát fiú is edzőpartnernek."

Mátráházára ellátogatott Stocker Miklós is.

„Tatáról gyakorlatilag kiszorultunk, tehát nagyon kellett, hogy legyen egy új, alternatív helyszín – mondta a MOATSZ főtitkára. – Azért is jöttem, hogy megnézzem, milyen jó ez az edzőközpont. Nyilván a játékosok örülnek annak, ha látják, hogy a játék is érdekli a vezetőket, nem csak a szervezés. Nekem elsősorban a sportszervezés a feladatom, de próbálom tartani a kapcsolatot az edzőkkel és a játékosokkal."

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram