Maradt az Európa-kupa

2019.12.06.

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC hazai pályán 3:0-ra kikapott a Metztől a női Bajnokok Ligája C-csoportjának utolsó mérkőzésén, így nem jutott tovább.

A Budaörsnek muszáj volt győznie ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában folytathassa a szereplését, és az sem volt mindegy, milyen arányban nyer. Sajnos számolgatásra egyáltalán nem volt szükség végül, mivel a francia csapat annál is simábban legyőzte a magyar együttest, mint odahaza néhány hete (3:1).

Már az sem sejtetett sok jót, hogy a nyitó mérkőzésen Pergel Szandra kikapott Carole Grundischtől. Ezután a vendégeknél két román játékos lépett asztalhoz Daniela Dodean, majd Adina Diaconu személyében. Előbbit Surján Szabina, utóbbit Nagyváradi Mercédesz próbálta legyőzni, de egyikük sem járt sikerrel, így 3:0 lett oda.

A budaörsiek négy vereséggel zárták a BL csoportkörét, és csoportharmadikként az Európa-kupában folytathatják. Az vigasztalhatja őket, hogy ebben a sorozatban (még ETTU-kupa néven) idén bronzérmet szereztek.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
C-CSOPORT
SH-ITB Budaörsi 2i SC–Metz TT (francia) 0:3
Pergel Szandra–Carole Grundisch 1:3 (–6, –4, 12, –9)
Surján Szabina–Daniela Monteiro Dodean 1:3 (–8, 12, –9, –7)
Nagyváradi Mercédesz–Adina Diaconu 0:3 (–7, –9, –9)

A csoport végeredménye: 1. Tarnobrzeg (lengyel) 8 pont, 2. Metz 6, 3. Budaörs 4

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram