Már a nyolc között a PTE

2022.07.17.

Sikerrel vette a nyolcaddöntőt a Pécsi Tudományegyetem asztalitenisz-csapata a lengyelországi Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékokon.

A pécsiek szombaton hibátlan mérleggel zárták a csoportkört, a hazai környezetben játszó Rzeszówi Egyetem tanulóit is legyőzték. A legjobb 16 között egy másik lengyel csapat volt az ellenfelük, mégpedig a Gdanski Egyetem legjobb pingpongosai.

Kovács Sebestyén 3:0-s sikere megadta az alaphangot, a még hiányzó két győzelmet pedig Molnár Dávid tette hozzá, így Bognár Bence veresége is belefért, 3:1 lett a PTE-nek, amely a hétfői negyeddöntőben a Bécsi Egyetem csapatával találkozik.

„Kemény meccsre számítottunk, láttuk őket játszani az előző meccseken – nyilatkozta Varga László edző a továbbjutás után. – Kettő balkezes játékosuk is volt, így nagy feladat előtt álltak a srácok. A holnapi, Bécs elleni küzdelem kapcsán szükség lesz a lendületre, nehéz ellenfélnek ígérkeznek, de ha győztesként hagyjuk el az asztalt, a legjobb négy között vagyunk.”

EURÓPAI EGYETEMI JÁTÉKOK, LÓDZ
NYOLCADDÖNTŐ
Pécsi Tudományegyetem–Gdansk Technology University (lengyel) 3:1
Kovács Sebestyén–Adam Dosz 3:0
Molnár Dávid–Slawomir Dosz 3:2
Bognár Bence–Filip Gajewski 2:3
Molnár Dávid–Adam Dosz 3:2

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram