Már a csoportkör előtt biztos negyeddöntős a Budaörs

2021.05.04.

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club a kétcsapatos csoportba került a női Európa-kupában Újvidéken, így biztos negyeddöntősként várhatja a torna csütörtöki kezdését.

A négyszeres magyar bajnok és bajnoki címvédő budaörsi női asztalitenisz-csapat számára mindig kiemelten fontos, hogy a Budaörsi Sport Clubot, Budaörs városát, a támogatókat és a magyar asztaliteniszt is képviselve folyamatosan résztvevője legyen a nemzetközi kupáknak.

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club az elmúlt 18 sportszezon mindegyikében szerepelt az Európai Asztalitenisz-szövetség által szervezett nemzetközi klubesemények egyikén, a Bajnokok Ligájában vagy az ETTU-kupában, illetve annak jogutódjának számító Európa-kupa küzdelmeiben.

A klub a Bajnokok Ligájában elért ezüst- és bronzéremre, valamint az ETTU-kupa-bronzéremre a legbüszkébb.

A 2020–2021-es nemzetközi kupaszezon a vírushelyzet miatt a megszokottól eltérő módon zajlik. A budaörsi lányok a Bajnokok Ligájában kezdték a szereplésüket, és decemberben részt vettek a buborék formában, Linzben megrendezett BL-tornán, ahol a csoportból ugyan nem sikerült tovább jutni, de a magyar csapat értékes győzelmet szerzett egy spanyol élgárda ellen.

A Bajnokok Ligája buboréktornáján történő részvétel előfeltétele volt annak, hogy a Budaörsi Sport Club a versenyrendszernek megfelelően az Európa-kupába átkerülve folytathatja a nemzetközi szereplést.

Az európai szövetség a szerbiai Újvidék városának ítélte a Bajnokok Ligájához hasonlóan buborékrendszerű Európa-kupa megrendezésének lehetőségét május 6. és 9. között.

Póta Georgina, Fazekas Mária és Lovas Petra szerencsésen megérkezett Újvidékre, ahol hármukhoz csatlakozott a verseny helyszínétől néhány kilométerre, Bácsföldváron élő csapattag, Surján Szabina is. A játékosok és Bachman Péter edző is átestek az ilyenkor kötelező tesztelésen, és izgatottan várták a sorsolást és a mérkőzéseket. Dari Helga nem tudott a csapattal tartani, mert írásbeli érettségi vizsgákat tesz, melyekkel kapcsolatosan nem lehet halasztást kérni.

A Budaörs a korábbi nemzetközi eredményességének köszönhetően csoportkiemeltként várhatta a sorsolást. Mivel a tervezett 12 helyett csak 11 csapat szerepel Újvidéken, három háromcsapatos, illetve egy kétcsapatos csoportot alakította ki. A Budaörs a kétcsapatosba került a francia Étival-Clairefontaine társaságában, ami egyben azt jelenti, hogy ez a két együttes biztos ott lesz a szombati negyeddöntőben. Az elődöntőt és a döntőt vasárnap rendezik.

Ek-sorsolás

A versenynek a legendás SPENS-csarnok ad otthont, a létesítményben rendezett első világverseny az 1981.évi asztalitenisz-világbajnokság volt, de rendeztek itt kosárlabda és kézilabda Európa-bajnoki mérkőzéseket is.

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz-szakosztálya bizakodva és büszkén tekint a közeljövőbe, a nemzetközi megmérettetést a hazai bajnokság küzdelmeinek hajrája követi, csúcspontjaként az Extraliga négyes döntője, a Final Four.

A négy legjobb női és férfi magyar klubcsapat június 12–13-án a sorozat történetében első alkalommal Budaörsön küzd meg a csapatbajnoki érmekért.

Az egyéni versenyek tekintetében június elején az országos bajnokság vár a játékosokra, majd a mostani szezon befejezését, valamint a budaörsi asztalitenisz eredményességének megkoronázását is jelentő sportesemény, a nyári olimpiai játékok következik, ahova népes magyar asztalitenisz-küldöttség utazhat, jelentős budaörsi érdekeltséggel.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram