Majoros újabb bravúrral már nyolcaddöntős

2022.07.14.

Pénteken már a negyeddöntőbe jutásért játszhat Majoros Bence a budapesti BOK-csarnokban zajló WTT Star Contender-tornán. A többi magyar játékos befejezte a szereplését.

A jelenleg „csak” a világranglista 135. helyén álló Majoros Bence a kiemelt kategóriás budapesti versenyen már másodszor bizonyította, hogy előrébb van a helye. A főtábla első fordulójában a franciák 2016-os Európa-bajnokát, Emmanuel Lebessont búcsúztatta négy szettben, a legjobb 32 között pedig a világranglista-15. Anton Kallberget.

„Nagyon boldog vagyok, mert Kallberg nagyon jó játékos, aki az utóbbi években remek eredményeket ért el. Épp ezért hatalmas öröm, hogy legyőztem őt, és nagyszerű tapasztalat is egyben. Belül nem éreztem, hogy olyan nagyon magas szinten játszanék, de nyugodt tudtam maradni, és jó döntéséket hoztam a fontos pillanatokban. Szerintem ezért nyerhettem meg ezt a meccset” – összegzett Majoros a 24 éves svéd elleni sikerét követően.

A pénteki nyolcaddöntőben a második helyen kiemelt kínai Liang Csing-kun lesz Majoros ellenfele.

Női egyesben Póta Georgina és Madarász Dóra is japán játékossal találta szembe magát. Pótára a 17 éves kora ellenére már a világranglista 15. helyén jegyzett Kihara Miyuu várt, aki ellen az első játszmát nagy küzdelemben megnyerte. Ezt követően viszont már csak a negyedik szettben tudta tartani vele a lépést, de a döntő játszmát nem sikerült kiharcolnia, 3:1 lett oda.

Madarász a világranglista-5. Ito Mima elleni meccsén jó kezdés után egyre kevésbé tudta megnehezíteni apró, ám annál energikusabb ellenfele dolgát, aki 3:0-ra nyert.

Férfi párosaink is ázsiai ellenfeleket kaptak. Ecseki Nándor és Szudi Ádám 2:1-es szettelőnyről kapott ki a dél-koreai An Dzse Hjun, Cso Szung Min kettőstől, a döntő játszmát 11:9-re elveszítve. A jóval kevesebb közös tapasztalattal rendelkező András Csaba és Lakatos Tamás meglepetésre bezsebelte a nyitó szettet Liang Csing-kun és Lin Kao-jüan ellen, ám a kínaiak ez után érvényesítették a papírformát.

Sérülés miatt visszalépett a budapesti versenyektől a női egyes olimpiai bajnoki címvédője, Csen Meng, aki így értelemszerűen párosban sem állhatott asztalhoz. Szerencsés vesztesként női párosban az Imre Leila, Nagyváradi Mercédesz duó került helyettük főtáblára. A magyar egység a selejtezőben egy dél-koreai párostól kapott ki, a nyolcaddöntőben pedig szintén egy dél-koreai kettős állta útjukat.

A nap egyik meglepetését Omar Asszar okozta a japán Harimoto Tomokazu legyőzésével. Érdekesség, hogy a 30 éves egyiptomi játékos felesége és fia szerda este érkezett meg Budapestre, hogy a helyszínen szurkolhassanak neki.

„A fiam korábban még sosem látott játszani. Nem tudtam, hogy hol ül, de a hangját hallottam. Extraenergiát adott a tudat, hogy a családom a lelátón ül” – nyilatkozta meghatottan Asszar.

A július 11. és 23. között Budapesten rendezendő WTT-versenyekre jegyeket a helyszínen és online lehet vásárolni.

A WTT-versenyeken kötelező a maszkhasználat!

WTT STAR CONTENDER, BUDAPEST
FÉRFI EGYES
A 16 közé jutásért

Majoros Bence–Kallberg (svéd) 3:1 (7, 10, –8, 6)

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
András Csaba, Lakatos Tamás–Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai) 1:3 (9, –7, –4, –7)
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–An Dzse Hjun, Cso Szung Min (dél-koreai) 2:3 (–11, 11, 5, –7, –9)

NŐI EGYES
A 16 közé jutásért
Póta Georgina–Kihara  (japán) 1:3 (10, –1, –4, –10)
Madarász Dóra–Ito (japán) 0:3 (–9, –6, –4)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Imre Leila, Nagyváradi Mercédesz–Dzson Dzsi Hi, Jang He Un (dél-korai) 0:3 (–4, –9, –10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram