Majoros megnyerte az első ötkarikás meccsét

2021.07.24.

Négy magyar asztaliteniszező is megkezdte szereplését a tokiói olimpia első versenynapján, ám közülük csak Majoros Bence örülhetett.

A mieink közül elsőként a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros állt asztalhoz, Japán idő szerint késő délelőtt. Mivel ebben a versenyszámban csak 16 kettős indulhatott, rögtön a nyolcaddöntőben voltak érdekeltek. A hongkongi Wong Chun Ting és Doo Hoi Kem távol-keleti ellenfélként mindennek ígérkezett, csak könnyűnek nem, és bár az első számú vegyes párosunk vert már meg hasonló erejű duót, nem ők számítottak esélyesnek.

Sajnos ezúttal nem a „bravúros” arcukat mutatták Pergelék, és négy sima szettben alulmaradtak. Az utolsó játszma úgy lett 11:9 oda, hogy a mieink hat mérkőzéslabdát hárítottak 10:3 után.

Pergel Szandra és Szudi Ádám nem bírt a hongkongiakkal (Fotók: ITTF)

Az esti programot már jóval bizakodóbban várhattuk, ugyanis mindkét egyéni mérkőzésünkön nekünk állt a zászló. Papíron legalábbis. Madarász Dóra (66.) ugyanis hiába előzi meg 57 hellyel a világranglistán Offiong Edemet (123.), a 34 éves nigériai 4:1-re legyőzte őt a női egyes 1. fordulójában.

Majoros Bence szintén afrikai pingpongos ellen játszotta pályafutása első olimpiai mérkőzését, és ő érvényesítette a papírformát. Az algériai Larbi Buriah összesen 13 pontot nyert meg a 23 éves magyar fiú ellen. Majoros a férfi egyes második fordulójában kedden a dán Jonathan Grothtal találkozik. Pető Zsolt, a PTE-PEAC szerb válogatott húzóembere 4:0-s vereséget szenvedett a görög Panajotisz Jonisztól.

Eldőlt, hogy a nők küzdelmébe a második körben bekapcsolódó Póta Georgina a svájci Rachel Moret ellen lép asztalhoz vasárnap.

Szudi a mai vereségükkel befejezte tokiói szereplését, Madarászra és Pergelre viszont a női csapatversenyben még várnak feladatok.

OLIMPIA, TOKIÓ
FÉRFI EGYES
1. forduló

Majoros Bence–Bouriah (algériai) 4:0 (1, 5, 5, 2)

NŐI EGYES
1. forduló
Madarász Dóra–Edem (nigériai) 1:4 (–8, –9, –9, 9, –4)

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Wong Chun Ting, Doo Hoi Kem (hongkongi) 0:4 (–6, –5, –3, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram