Majoros másodszor nyert

2022.11.30.

A 2022-es férfi országos bajnokságot egyesben Majoros Bence, párosban pedig az András Csaba, Lakatos Tamás kettős nyerte meg.

A napjaink legjobb magyar játékosának számító Majoros Bence 2018 után másodszor ünnepelhetett egyéni magyar bajnoki címet.

„Mindenképpen szerettem volna megnyerni ezt a versenyt. Úgy éreztem, hogy most jó formában vagyok, Franciaországban is jobban sikerült az utóbbi időszak, mint a szezon kezdete. Most a magyar bajnokság elején nem volt annyira gördülékeny a játékom, de igyekeztem egyre jobban belejönni. Az elődöntőben éreztem először, hogy jól ment a játék, és aztán a döntőben is jól ment” – nyilatkozta Majoros Bence.

A francia C’Chartres TT légiósa az elődöntőben 4:0-ra verte meg András Csabát, a döntőben pedig Ecseki Nándort 4:2-re.

„A válogatott társakkal mindig presztízsmeccset vívunk. Folyamatosan együtt edzünk, tehát pontosan tudjuk, hogy mire számítsunk a másiktól. Ezért is külön öröm, hogy sikerült most győznöm” – tette hozzá Majoros.

Párosban Ecseki Nándor és Szudi Ádám számított volna a topfavoritnak, ám Szudi távollétében megnyílt a lehetőség a többiek előtt. A lehetőséggel András Csaba és Lakatos Tamás tudott élni, akik a döntőben a Nagy-Hegedűs Krisztián, Zombori Dávid duót győzték le 3:1-re.

„Nagyon örülünk ennek az elsőségnek, különösképp azért, mert magyar bajnokságon először alkottunk párost. A nyári WTT Contender Summer Seriesen együtt indultunk, már ott éreztük, hogy jól megy, és megbeszéltük, hogy az országos bajnokságon is megpróbáljuk ezt a párost, és hál’istennek sikerrel jártunk” – értékelt András Csaba.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram