Majoros is befejezte

2021.07.26.

Majoros Bence 4:1-re kikapott a dán Jonathan Grothtól, ezzel egyesben már nincs versenyben magyar játékos a tokiói olimpián.

Az első olimpiáján szereplő Majoros a nyitó fordulóban mindössze 13 pontot veszítve jutott túl az algériai Larbi Buriahon, a második körben azonban már az Európa élvonalába tartozó Groth várt rá.

Verte már meg a balkezes dánt, és most is teljesen egyenrangú ellenfele volt, ám a kiélezett pillanatokban Groth volt a jobb. Az első szettet például 10:6-ról fordítva nyerte meg, a második is 12:10-zel lett az övé, és ezzel lélektanilag is nagy előnybe került. Majoros a negyedik szettre tudta rendezni a gondolatait, azt gyorsan meg is nyerte, de az ötödikben ismét Groth volt kicsivel jobb, így 46 perces csata után ő készülhet a harmadik fordulóra, amelyben a francia Simon Gauzyval találkozik majd.

Nekünk, magyaroknak vegyes párosban és egyesben is elfogytak a versenyzőink, így már csak a női csapatversenyben leszünk érdekeltek. Bátorfi Zoltán csapata az első fordulóban, azaz a nyolcaddöntőben a házigazda japánok ellen játszik augusztus 2-án.

OLIMPIA, TOKIÓ
FÉRFI EGYES
2. forduló
Majoros Bence–Groth (dán) 1:4 (–10, –10, –4, 3, –10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram