Majoros és Szudi továbbjutott

2021.03.06.

Majoros Bence és Szudi Ádám győzelemmel kezdte a szereplését a dohai WTT Star Contender versenyen, Ecseki Nándor viszont egyesben és vegyes párosban is kiesett.

Két tornát rendeznek egymás után Katar fővárosában. Az első csak szombaton ért véget – férfi egyesben a német Dimitrij Ovtcharov nyert, női egyesben a japán Ito Mima –, közben a másik már el is kezdődött a selejtezővel.

Ez utóbbi viadal már Star Contender kategóriájú, és mindhárom férfijátékosunknak asztalhoz kellett állnia a selejtező első fordulójában. Szudi Ádám négy szettben nyert a balkezes üzbég, Zokhid Kenjaev ellen, míg Majoros Bence 2:1-es szetthátrányból verte meg a cseh Lubomír Jancaríkot.

Ecseki Nándor sajnos nem tudta megszorítani a tollszárfogással játszó német Dang Qiut. Neki ez már a második mérkőzése volt szombaton, előtte ugyanis vegyes párosban túl volt egy szintén sikertelen fellépésen. Madarász Dórával felálltak ugyan kétszettes hátrányból mexikói ellenfeleikkel szemben, ám a döntő felvonást minimális különbséggel elveszítették.

Szudi az ecuadori Alberto Mino ellen folytatja, míg Majoros az iráni Nima Alamijannal találkozik a selejtező második körében. Pergel Szandra erőnyerő volt a nőknél a kvalifikáció nyitó fordulójában, rá a román Adina Diaconu vár vasárnap. Madarász Dóra a főtáblán kezd, ahogy a Szudi, Pergel vegyes párosunk is.

WTT STAR CONTENDER, DOHA
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ

Szudi Ádám–Kenjaev (üzbég) 3:1 (7, –8, 11, 8)
Majoros Bence–Jancarík (cseh) 3:2 (6, –10, –6, 8, 9)
Ecseki Nándor–Qiu (német) 0:3 (–7, –7, –4)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ

Ecseki, Madarász Dóra–Madrid, Silva (mexikói) 2:3 (–10, –6, 9, 8, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram