Majoros és Szudi a francia élvonalban folytatja

2021.05.25.

A következő szezonban Majoros Bence és Szudi Ádám is az egyik legerősebb európai bajnokságnak számító francia élvonalban folytatja klubkarrierjét.

Szudi Ádám az osztrák SPG Walter Welsben eltöltött három év után érezte úgy, hogy eljött az idő erősebb ligába igazolni. Ausztriában jó színvonalú bajnokságban játszhatott, nem kellett messzire utaznia, és a Welsszel a Bajnokok Ligájába is belekóstolhatott. A fejlődése miatt azonban váltani akart, és mivel Németországot vagy Franciaországot célozta meg, kapóra jött az SPO Rouen ajánlata.

„Ebben a csapatban játszott Can Akkuzu, aki nagyon jó barátom, és Ochsenhausenben edzéstársam volt. Ő szólt, hogy eligazol, és kérdezte, hogy érdekel-e a Rouen. Természetesen igennel válaszoltam, ezt követően szólt rólam az edzőjüknek, akitől néhány nap múlva kaptam egy hosszabb üzenetet. Azt tudom, hogy a csapat leellenőrzött, utánam járt, tehát megnézték régebbi mérkőzéseimet, a csapat edzője pedig a nantes-i Európa-bajnokságon is látott játszani” – avatott be a kapcsolatfelvétel részleteibe Ádám.

A Rouen játékerejét jól jelzi, hogy bronzérmes lett a francia bajnokság most véget ért szezonjában. Ezen persze nem csodálkozhatunk, ha tudjuk, hogy az északnyugat-franciaországi csapatot Akkuzun kívül Gárdos Róbert, Alexandre Robinot és Adrien Rassenfosse alkotta.

Majoros Bence klubváltás nélkül kerül a francia élvonalba (Pro A), miután a C'Chartres TT csapatával feljutott a helyi másodosztályból (Pro B). Ami késik, nem múlik, írhatnánk, hiszen ő úgymond eleve a francia első osztályba írt alá annak idején, ám közben a Chartres kiesett onnan, így a kétéves szerződése első évét a másodosztályban kezdte meg.

„Nagyon intenzív volt az utolsó négymeccses etap, mert gyakorlatilag kétnaponta játszottuk a bajnokikat, és a négy mérkőzés kezdetén a Roanne még előttünk állt két ponttal, ráadásul még hátra volt az ellenük vívandó rangadó – elevenítette fel Bence a bajnoki hajrát. – Három nullra vagy három egyre kellett őket megvernünk, és sikerült három egyre nyernünk, amivel nagy lépést tettünk a feljutás felé, de a két utolsó meccsünket nullára kellett nyernünk. Sikerült ezt a két meccset is hiba nélkül lehozni, tudtuk kezelni a helyzettel járó nyomást.”

A francia első osztályban tíz csapat szerepel, és nincs rájátszás, tehát mindenki játszik mindenkivel kétszer. A fiainknak tehát 18 mérkőzésre kell kiutazniuk csapataikhoz a következő szezonban, amelyben már tényleg a legmagasabb szintet képviselő ellenfelekkel találkoznak majd, és ez csak a további fejlődésüket szolgálhatja.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram