Majoros elkerülte Szamszonovot, Szudi is még versenyben a kvótáért

2021.03.14.

A dohai egyéni olimpiai világselejtező első napján Majoros Bence és Szudi Ádám is bejutott a saját tábláján a negyeddöntőbe.

Majoros Bence és Szudi Ádám számára a két WTT-verseny után sem értek véget a dohai feladatok, hiszen a magyar férfiak közül ők indulhattak a szintén Katar fővárosában zajló egyéni olimpiai világselejtezőn (a női válogatottunk tavaly kijutott a tokiói játékokra, így női vonalon több egyéni kvótát már nem szerezhetünk).

A dohai selejtezőn három csoportra osztották a férfiindulókat, akik így párhuzamosan zajló három minitornán, három táblán szerezhetnek kvótát, egyenes kieséses rendszerben, a saját táblájukat megnyerve. A Dohában kiosztandó negyedik kvótát a selejtező második szakaszában lehet megszerezni. Az azonos országbelieket külön táblára tették, így az elvi esélye megvolt annak, hogy kedden mindkét magyar fiú kijusson az olimpiára, és még mindig megvan!

Majoros az első körben erőnyerő volt, utána pedig nem jelentett neki gondot a Fülöp-szigeteki John Russel Misal legyőzése. A neheze ezután következne számára, mert a papírforma szerint Vlagyimir Szamszonovval találkozott volna. A fehéroroszok veterán klasszisát a tavalyi gondomari olimpiai csapatselejtezőn 3:2-re legyőzte, tehát most sem számított volna esélytelennek, de azért Abdullah Yigenler ellen vélhetően könnyebb dolga lesz. Szamszonov ugyanis nem állt ki a 21 éves, a világranglista 205. helyén álló török ellen, így utóbbi lesz Majoros ellenfele a hétfői negyeddöntőben. Ha rajta túljut, akkor a Daniel Habesohn–Ovidiu Ionescu mérkőzés győztesével vívna meg a döntőbe kerülésért.

Szudinak már az első fordulóban asztalhoz kellett lépnie, de három kiélezett szettet is megnyerve legyűrte a lengyel Samuel Kulczyckit. A következő fordulóban Cedric Nuytinck ellen már nem ő számított esélyesnek, ám ezzel mit sem törődve csak egy játszmát engedett a világranglista-71. belgának. Szudi a negyeddöntőben a fehérorosz Alekszandr Hanyinnal találkozik, aki szintén remek formában van, erről árulkodik legalábbis, hogy 4:0-val intézte el a cseh Pavel Siruceket.

EGYÉNI OLIMPIAI VILÁGSELEJTEZŐ, DOHA
FÉRFI EGYES
2. TÁBLA
NYOLCADDÖNTŐ
Majoros Bence–Misal (Fülöp-szigeteki) 4:1 (5, 8, 8, –9, 7)
3. TÁBLA
1. FORDULÓ
Szudi Ádám–Kulczycki (lengyel) 4:2 (11, 9, –8, –8, 13, 6)
NYOLCADDÖNTŐ
Szudi–Nuytinck (belga) 4:1 (7, 7, 6, –6, 4)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram