Magyarok nélküli záró nap az Eb-n

2018.07.24.

Párosaink is befejezték szereplésüket a kolozsvári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon, így a záró napra a magyar küldöttség egyik tagja sem maradt versenyben.

A főtáblákon már csak párosban voltunk érdekelve az Eb utolsó előtti napján, a nyolcaddöntővel folytatódtak a küzdelmek. Az ifjúsági fiúknál Juhász Patriknak a német Cedric Meissner oldalán nem volt esélye az első kiemelt Pletea, Bertrand páros ellen, a serdülőknél ugyanakkor Huzsvár Erik és Ócsai Máté döntő szettben kapott ki egy szlovák duótól.

Az ifjúsági lányoknál két magyar érdekeltségű párosért is izgulhattunk, és mindkettő sima sikerrel vette a nyolcaddöntőt. A negyeddöntőben viszont már a horvát Andrea Pavloviccsal induló Harasztovich Fanni, és a Dari Helga, Fejős Anna kettős is tehetetlennek bizonyult, 3:0-s vereséggel búcsúztak.

A mieink közül Hőgye Dániel lépett utolsóként asztalhoz a kolozsvári Eb-n, a serdülő fiúk vigaszversenyében ugyanis döntőbe jutott, ahol döntő szett 11:9-re kikapott a francia Thibault Poret-tól.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
IFJÚSÁGI FIÚ PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Juhász Patrik, Cedric Meissner (magyar, német)–Pletea, Bertrand (román, francia) 0:3 (–8, –10, –7)

IFJÚSÁGI LÁNY PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Harasztovich Fanni, Andrea Pavlovic (magyar, horvát)–Mantz, Payet (német, angol) 3:0 (9, 6, 11)
Dari Helga, Fejős Anna–Baltusite, Bogdanova (fehérorosz) 3:1 (5, 10, –3, 14)
NEGYEDDÖNTŐ
Harasztovich, Pavlovic (magyar, horvát)–Jokics, Surján (szerb) 0:3 (–8, –10, –7)
Dari, Fejős–Gauthier, Kolis (francia, orosz) 0:3 (–8, –3, –3)

SERDÜLŐ FIÚ PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Huzsvár Erik, Ócsai Máté–Delincak, Klajber (szlovák) 2:3 (6, –10, –9, 4, –6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram