Magyar sikerek Franciaországban

2022.08.31.

Két év kihagyás után rendezték meg újra az Euro Mini Champ’s elnevezésű tornát, amelyen szép eredményeket értek el a 2009, illetve 2011 után született magyar indulók.

A pandémia miatt a 2020-as években idén rendezték meg először az Euro Mini Champ’s nevű tornát, amelyet U13-as és U11-es Európa-bajnokságnak is nevezhetnénk, de indultak rajta japán fiatalok is, sőt két arany- és egy ezüstérmet be is zsebeltek a franciaországi Schiltigheimben.

A verseny hagyományaihoz hűen három csoportkörön át vezetett az út a legjobb 32 közé, ahonnan egyenes kieséses szakaszban zajlottak tovább a küzdelmek, és minden helyezésért lejátszották a mérkőzéseket.

Az erős és népes mezőnyben Fegyver Zsófia, Erdélyi Blanka, Lindner Zétény és Zubor Péter nem jutott főtáblára, másik hat magyar tehetségnek viszont sikerült ez a bravúr. A legtovább Barcsai Sophie jutott, aki az U13-as lányok között az 5. helyen végzett, ugyanebben a versenyszámban Dohóczki Nóra 11. lett.

Kitett magáért Fazekas Lizett is, aki 9 évesen zárt a 11. helyen a nála két évvel idősebbek mezőnyében.

Az U13-as fiúk között Gergely Márk a 26., Fegyver Zsombor pedig a 29. lett.

A 11 éven aluli fiúk versenyében Vámosi Benjamin a 15. helyet szerezte meg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram