Magyar sikerek a szenci szaunában

2020.08.13.

Hét nemzet utánpótláskorú játékosai vettek részt a hétvégén Szencen megrendezett versenyen, amelyen a magyar fiatalok igazán kitettek magukért.

A csapatversenyben minden csapatban volt egy-egy ifjúsági, serdülő és újonc játékos, az egyéni számokat pedig külön megrendezték mindhárom korosztálynak.

A serdülő fiúknál Lei Balázs harmadik lett, míg a legjobbnak Szántosi Balázs bizonyult. Utóbbi két arannyal zárt, ugyanis Huzsvár Erikkel és Varga Botonddal csapatban is az első helyig menetelt.

„Zseniálisan játszott mindenki a csapatból, pedig a légkondi nélküli teremben »hetven fok« volt, kétszáz fő körüli indulóval” – dicsérte a fiúkat Somosi Miklós ifjúsági szövetségi kapitány.

A csapatversenyt a lányoknál is a mieink nyerték meg, mégpedig a Volentics Anna, Molnár Kendra, Barcsai Sophie összetételű trió. Egyesben az ifiknél Balogh Ágnes Kíra bronzérmet szerzett, míg a serdülőknél Molnár Kendra, az újoncoknál Dohóczki Nóra lett a második.

„Jól sikerült versenyen vagyunk túl, amelyen a komplett cseh és szlovák válogatott is elindult. A gyerekek már több mint fél éve nem versenyeztek, ezért nagyon hasznos volt, hogy fel tudták mérni, hol állnak. Hat lányjátékosunk vett részt a tornán, és szinte mindet érte valamilyen sikerélmény” – értékelt Türei Ferenc leány szakágvezető.

A szlovákiai tornán a mieink cseh, szlovák, osztrák, horvát, német és lengyel ellenfelekkel mérhették össze a tudásukat.

Összes eredmény:

www.strelax.sk

https://trn.sstz.sk/turnaj/satellite-tour-2020-senec

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram