Magyar éremeső Ostravában

2017.09.11.

Remekül szerepeltek a magyar játékosok az Ostravában megrendezett paraasztalitenisz-versenyen.

Csonka András a 8-as kategória egyes küzdelmeit óriási csatában nyerte meg, a fináléban döntő szett 12:10-re verte meg a lengyel Piotr Grudzient. Csonka két arannyal térhetett haza, hiszen csapatban is a legjobbnak bizonyult, mégpedig a thaiföldi Phisit Wangphonphathanasiri oldalán. A negyeddöntőben orosz, az elődöntőben belga, a döntőben pedig lengyel ellenfeleiket múlták felül annak köszönhetően, hogy a páros mérkőzés után Csonka hozta az egyéni mérkőzését.

A nők 11-es kategóriájában négy játékos nevezett. Máté Andrea a körmérkőzések során szettet sem vesztett a három cseh játékos ellen, teljesen megérdemelten szerezte meg az aranyérmet. Ő szintén duplázni tudott az első helyezéseket illetően, ugyanis egy lengyel férfi játékossal vegyes csapatversenyben is a legjobbnak bizonyult.

Major Endre az 1-es, Retter Barnabás a 9-es kategóriában végzett másodikként, és a 9-10-es kategóriában bronzérmet szerző Bicsák Bettina is a végső győztestől kapott ki.

Ez volt az első olyan verseny, amelyen a magyar paraválogatott Vígh Zsolt szövetségi kapitány irányításával vett részt.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram