Magyar arany Varasdon

2021.09.10.

Gergely Márk nyerte meg az U11-es fiúk versenyét a WTT Youth Contender varasdi állomásán.

A legfiatalabb korosztályban nyolc fiú indult el, és a két négyes csoport mérkőzései után pénteken az elődöntővel folytatódott a versenyszám. Gergely simán legyőzte katari ellenfelét, majd a döntőben a hozzá hasonlóan csoportgyőztesként továbbjutó angol Kacper Piwowar csak egy szettet tudott tőle elvenni – csütörtökön az U13-asok között még annyit sem.

„Most már jól érzem magam, de a mérkőzés előtt kicsit ideges voltam – mondta az első kiemelt Gergely Márk a finálé után. – Nagyon örülök, hogy megnyertem a versenyt. A torna során nem voltak túl nehezek a mérkőzéseim, végig koncentrálni tudtam, a döntő azonban nem volt könnyű. Az U13-as korosztályban is játszottam ellene, ám ez a döntő teljesen más mérkőzés volt. A taktikám nem volt az igazi, de a végén kis szerencsével sikerült nyernem.”

Az U15-ösöknél Cseri Ádám a 32 között, Lei Balázs a nyolcaddöntőben búcsúzott. A legidősebbeknél, az U19-es korosztályban a még csak 15 éves Szántosi Dávid a végső győztes román Darius Movileanutól kapott ki a legjobb 32 között 3:1-re úgy, hogy két szett után 1:1-re álltak.

WTT YOUTH CONTENDER, VARASD
U19 FIÚ EGYES
A 16 közé jutásért
Szántosi Dávid–Movileanu (román) 1:3

U15 FIÚ EGYES
A 32 közé jutásért
Cseri Ádám–Saunders (angol) 3:0
A 16 közé jutásért
Cseri–Árpás (szlovák) 2:3
Lei Balázs–al-Kuvari (katari) 3:0
Nyolcaddöntő
Lei–Orlov (orosz) 0:3

U11 FIÚ EGYES
Elődöntő

Gergely Márk–al-Szaluati (katari) 3:0
Döntő
Gergely–Piwowar (angol) 3:1

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram