Madarász két döntőt játszik pénteken

2021.08.19.

Madarász Dóra Pergel Szandrával is döntőbe jutott a budapesti WTT-versenyen. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosnak az elődöntő, míg Póta Georginának egyesben a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Madarász Dóra szerdán vegyes párosban Ecseki Nándor oldalán már elfoglalta helyét a döntőben, csütörtökön pedig női párosban is megtette ezt Pergel Szandra társaként. A szlovák Tatiana Kukulková és Ema Lábosová elleni elődöntőben a megnyert első két szett után kicsit belealudtak a játékba, ám még időben ébredtek.

„A sorsolást látva reméltük, hogy párosban eljutunk idáig. Az első körtől kicsit féltünk, az utána következő meccsek viszont a papírforma szerint nekünk álltak” – összegezte az eddigi útjukat Madarász Dóra.

A döntőben az orosz Olga Vorobjeva és Jana Noszkova lesz az ellenfelük.

Joggal reméltük, hogy férfi párosban is érdekeltek leszünk a fináléban, Ecseki és Szudi azonban nem bírt a német Tobias Hippler, Kilian Ort kettősével, 3:1 lett oda.

„Ez fájó vereség. Nagyon lassan kezdtük a mérkőzést, az után pedig, hogy megéreztük a játékot, játszottunk két szoros szettet, de az utolsót sajnos elveszítettük” – mondta csalódottan Szudi Ádám.

„A papírforma alapján tényleg nekünk kellett volna nyerni, de ismerjük a két német srácot, tudtuk, hogy mindketten nagyon jó játékra képesek – egészítette ki társát Ecseki Nándor.Párost nem nagyon játszottak eddig együtt, ezért nincs jó ranglistahelyezésük. Valóban nagyon lassan kezdtünk, ez a kétszettes hátrány most túl nagynak bizonyult, az ellenfél szépen végig tudta vinni.”

A BOK-csarnokban zajló zárt kapus verseny utolsó előtti napján egyesben már csak Póta Georgina révén voltunk érdekeltek. Első számú női játékosunk a szülést követő visszatérése óta talán ezen a héten játszott a legjobban, és Marija Tajlakova ellen is bízott a győzelemben. A nyitó játszmát meg is nyerte, ezután azonban egymás után három szettet nyert az orosz játékos, így ő jutott be az elődöntőbe.

„A második szett elején érzésem szerint a koncentrációval voltak problémák, négy-öt ingyenpoént is adtam, ami a mai pingpongban már nem fér bele – boncolgatta a vereség okát Póta Georgina.Nem nagyon tudtam mit kezdeni a szervájával, nem jöttem ki utána jól a poénokból. Ha gyorsítottam, ő is gyorsított, ha meg lassítottam a játékot, akkor ő is lassította, tehát nem találtam rajta fogást. Örülök egyrészt, hogy a nyolc közé jutottam, most viszont kicsit inkább búslakodom, mert ezt a lányt meg kellett volna vernem.”

Mind az öt versenyszám döntőjét pénteken rendezik, a mieink fináléi a kiírás szerint 13 órakor, illetve 14.20-kor kezdődnek.

WTT CONTENDER, BUDAPEST
FÉRFI PÁROS
Elődöntő
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Hippler, Ort (német) 1:3 (–8, –6, 9, –10)

NŐI EGYES
Negyeddöntő
Póta Georgina–Tajlakova (orosz) 1:3 (9, –6, –10, –9)

NŐI PÁROS
Elődöntő
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Kukulková, Lábosová (szlovák) 3:1 (9, 4, –8, 9)

A MAGYAROK PÉNTEKI PROGRAMJA
VEGYES PÁROS
Döntő
13.00: Ecseki, Madarász–Gnanasekaran, Batra (india)

NŐI PÁROS
Döntő
14.20: Madarász, Pergel–Noszkova, Vorobjeva (orosz)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram