Madarász főtáblás Ománban

2023.10.10.

Madarász Dóra két ázsiai játékos legyőzésével főtáblára jutott egyesben az Omán fővárosában, Maszkatban zajló WTT-versenyen.

A selejtezős hölgyeknek két fordulót kellett sikerrel venniük a főtáblára jutáshoz. Madarász Dóra, az egyetlen női indulónk előbb a szingapúri Goi Rui Xuant győzte le simán, majd a hongkongi Lee Ho Ching ellen diadalmaskodott négy szettben. A legjobb 32 között megint csak egy ázsiai pingpongos vár rá a dél-koreai Jang Ha Un személyében.

Férfi egyesben Ecseki Nándor két iránival mérkőzött meg, ám míg a 23 éves Hamid Samszot könnyedén megverte, addig a jóval rutinosabb és nagyobb játékerőt képviselő (világranglista-54.) Nosad Alamijan ellen nem volt esélye. Majoros Bence egy hazai játékos elleni erődemonstráció után bravúros győzelmet aratott a német Ricardo Walther (79.) felett, ám a francia Jules Rolland jelentette utolsó akadályban elbukott, így egyesben nem jutott főtáblára.

Két párosunknak kiemeltként nem kellett selejtezőt játszania. A férfiaknál az Ecseki, Majoros duó szerencsés sorsolással egy hazai párost kapott ellenfélül, így a negyeddöntő kötelezőnek tűnik. Az Ecseki, Madarász vegyes párosunk viszont pechesnek mondható, hiszen az első körben a német Dang Qiu, Nina Mittelham kettőssel találkozik, amelytől a nyári Európai Játékok döntőjében kikapott.

WTT CONTENDER MUSCAT 2023
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló

Majoros Bence–al-Farszi (ománi) 3:0 (2, 2, 4)
Ecseki Nándor–Samsz (iráni) 3:0 (4, 8, 6)
2. forduló
Majoros–Walther (német) 3:0 (7, 10, 5)
Ecseki–No. Alamijan (iráni) 0:3 (–8, –5, –6)
3. forduló
Majoros–Rolland (francia) 0:3 (–3, –3, –8)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló
Madarász Dóra–Goi (szingapúri) 3:0 (4, 4, 5)
2. forduló
Madarász–Lee (hongkongi) 3:1 (12, –7, 6, 11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram