Madarász és a szerencsés Póta is főtáblás Dohában

2023.01.17.

Madarász Dóra egyesben sikerrel vette a kvalifikációt, így három versenyszámban is főtáblás a dohai WTT Contender-tornán. Szerencsés vesztesként Póta Georgina is ott van a legjobb 32 között egyesben.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám búcsúját követően kedden már csak két női játékosunk volt harcban egyéniben a főtáblára jutásért. Póta Georgina jó kezdett Li Jü-hun ellen, a tajvani játékos azonban szoros játszmákban fordítani tudott.

Az olasz Giorgia Piccolinivel megküzdő Madarász Dóra is négyszettes mérkőzést vívott, ám ő győztesen hagyhatta el a játékteret. A 32-es főtáblán a szlovák Barbora Balázová ellen szerezheti meg idei harmadik dohai győzelmét. Mint később kiderült, szerencsés vesztesként Póta is folytathatja egyéni szereplését, rá a kínai Csien Tien-ji vár a főtábla első fordulójában.

Az Ecseki, Szudi férfi páros a nyolcaddöntőben a belga Cédric Nuytinck és Adrien Rassenfosse ellen kezd, míg a Madarász, Póta duó az olasz Giorgia Piccolin, Debora Vivarelli kettőssel találkozik. Ecsekit és Madarászt vegyes párosban a norvég Borgar Hauggal és a szlovák Tatiana Kukulkovával sorsolták össze.

WTT CONTENDER DOHA 2023
NŐI EGYES SELEJTEZŐ
3. forduló
Madarász Dóra–Piccolin (olasz) 3:1 (6, 10, –11, 9)
Póta Georgina–Li Jü-hun (tajvani) 1:3 (6, –8, –10, –14)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram