Madarász és Szudi nyerte az évadnyitót

2017.09.04.

Madarász Dóra és Szudi Ádám egyesben és párosban is aranyérmet szerzett a Szekszárdon megrendezett I. osztályú felnőtt ranglistaversenyen.

A nőknél taroltak a hazai versenyzők, egyesben és párosban csak szekszárdiak jutottak döntőbe. Előbbi versenyszámban Madarász Dóra lett az aranyérmes, aki az elődöntőben Ambrus Krisztinát, a döntőben pedig az orosz Polina Mihajlovát verte meg hétszettes csatában.

„Most nem ment olyan jól, mint a magyar bajnokságon, de örülök, főleg annak, hogy a döntőben vissza tudtam jönni három egyes hátrányból – nyilatkozta Madarász. – Polinával ismerjük egymást, nagyon jóban vagyunk, én csapattársak ellen nem szeretek versenyen játszani. Volt néhány összemosolygás egy-két labdamenet után, ami »normális« meccsen nem történt volna meg."

Párosban a Madarász, Mihajlova kettős két fiatal klubtársát, Bálint Bernadettet és Imre Leilát verte meg a fináléban.

Férfi egyesben Szudi Ádám lett a végső győztes, aki az elődöntőben izzadt meg a legjobban, Lakatos Tamáson 4:2-es sikerrel jutott túl. A döntőben a szintén a Passauban légióskodó Nagy Krisztiánt múlta felül 4:1-re.

„Jó meccsek voltak, a most felnövő generáció már kicsit más játékot játszik. Több a fonákindítás, ebből könnyebben kialakulnak a labdamenetek. Ezekkel a nem perforált labdákkal is könnyebb labdamenetet játszani, látványosabbak tőlük a mérkőzések" – értékelt Szudi, aki Madarász Dórához hasonlóan két aranyéremmel gazdagodott, hiszen Ecseki Nándorral verhetetlen párost alkotott, a fináléban Fazekas Péter és Kriston Dániel duóját győzték le.

SZEKSZÁRD KUPA 2017, I. OSZTÁLYÚ FELNŐTT RANGLISTAVERSENY
NŐI EGYES
1. Madarász Dóra (Szekszárd)
2. Polina Mihajlova (Szekszárd)
3. Nagyváradi Mercédesz (Budaörs)
3. Ambrus Krisztina (ERDÉRT)

NŐI PÁROS
1. Madarász Dóra, Polina Mihajlova (Szekszárd)
2. Bálint Bernadett, Imre Leila (Szekszárd)
3. Ambrus Krisztina, Tóth Kata (ERDÉRT)
3. Nagyváradi Mercédesz, Peterman-Varga Tímea (Budaörs)

FÉRFI EGYES
1. Szudi Ádám (Borussia Dortmund)
2. Nagy Krisztián (Fortuna Passau)
3. Szita Márton (Celldömölk)
3. Lakatos Tamás (Fortuna Passau)

FÉRFI PÁROS
1. Ecseki Nándor, Szudi Ádám (Ober-Erlenbach, Borussia Dortmund)
2. Fazekas Péter, Kriston Dániel (Celldömölk)
3. Timafalvi Gergő, Molnár István (Eger, Szolnok)
3. Nagy Krisztián, Lakatos Tamás (Fortuna Passau)

A részletes eredmények ide kattintva érhetők el.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram