Madarász és Szudi az év játékosa

2020.12.07.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökségének döntése értelmében a 2020-as év legjobb hazai játékosa Madarász Dóra és Szudi Ádám volt.

Madarász Dóra az év elején oroszlánrészt vállalt abban, hogy a női válogatottunk a portugáliai selejtezőtornán kvalifikálta magát a tokiói olimpiára. Gondomari teljesítménye után a nemzetközi szövetség (ITTF) jelölte a Január legjobbja díjra. Idén az országos bajnokságot és a Budapest-bajnokságot is ő nyerte a hölgyeknél. A francia Lille kecskeméti nevelésű játékosát először választották meg az év női asztaliteniszezőjének Magyarországon.

szudi-adam-interju

Szudi Ádám a férfiaknál 2017 és 2019 után már harmadszor érdemelte ki ezt a címet. Neki még nincs tokiói kvótája, de a koronavírus miatti leállás előtt igen jó pozícióban állt a Pergel Szandrával alkotott vegyes párosuk. A gondomari olimpiai selejtezőn a szolnoki származású pingpongos is kitett magáért, két-két győzelemmel hozzájárulva a fehéroroszok és az angolok elleni sikerhez. Az országos bajnokságon egyéniben, férfi párosban és vegyes párosban is aranyérmet szerzett. Az SPG Walter Wels játékosaként a legjobb egyéni mutatóval zárta az osztrák Bundesliga első osztályának csonka idényét. Ősszel a Budapest-bajnokságon és a Top 16-on is döntőbe jutott, utóbbit meg is nyerte.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram