Madarász és András remekelt

2020.08.31.

Magyar sikerektől volt hangos a hétvégén megrendezett Budapest-bajnokság, ami önmagában nem lenne meglepő, idén viszont a szokásosnál erősebb mezőny gyűlt össze.

A cseh és a lengyel női válogatott tagjai is részt vettek ezen a Budapest-bajnokságon, ezért különösen értékes Madarász Dóra első helyezése.

„Az elmúlt hetekben sokat edzőtáboroztunk együtt, és edzéseken nem ilyen eredmény született – nyilatkozta Madarász Dóra, miután a döntőben simán legyőzte a lengyel Natalia Partykát. – Élesben sem tudtam korábban megverni, a tavalyi Európai Játékokon döntő szettben kaptam ki tőle, szóval nagyon örülök, hogy most győztem ellen, arra pedig álmomban sem gondoltam, hogy négy nullra nyerek.”

Az egyéni ezüstérmes sem volt letörve az egész napos verseny végén, főleg, hogy párosban a végső győzelemig menetelt Natalia Bajorral.

„Jó munkát végeztünk, örülünk a győzelemnek, egyik mérkőzésünk sem volt könnyű. A múlt héten itt edzettünk, és korábban is többször gyakoroltunk már a magyarokkal. Az ilyen közös edzések után mindig jól szoktunk szerepelni mi is és ők is, ezért úgy döntöttünk, folytatjuk ezt a hagyományt. Szinte már otthon érezzük itt magunkat” – beszélt a mieinkkel folytatott közös munkáról Natalia Partyka.

Bátorfi Zoltán szerint Madarász Dóra és Fehér Orsolya is fantasztikusan játszott az Ormai-csarnokban megrendezett viadalon, és a szövetségi kapitány Harasztovich Fanni teljesítményét is kiemelte.

A férfiválogatottat irányító Muskó Péter szintén elégedett volt fiaival, és bár senkit sem szeretett volna külön kiemelni, András Csaba előtt kalapot emelt. Nem csoda, hiszen a még ifjúsági korú játékos a dobogó felső fokára állhatott fel, a döntőben Szudi Ádámot verte meg.

„Itthon még sosem tudtam megmutatni az igazi képességeimet nemzetközi versenyen, most kihoztam ezt magamból – nyilatkozta nagy mosollyal az arcán András Csaba.A második fordulóban a mumusomat, Kovács Sebestyént vertem meg, amitől feloldódtam, és lazán játszottam utána. A döntőben a pulzusom szerintem ötvenen volt. Ádám ellen edzéseken nem tudok kibontakozni, nagyon nem szeretek ellene játszani, ezért most különösen örülök ennek.”

Szudi Ádám így sem maradt aranyérem nélkül, ugyanis párosban Ecseki Nándorral érvényesítették a papírformát.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram