Madarász Dóra is BOM-támogatott lett

2015.02.19.

A hagyományteremtés szellemében az idén is 10 millió forinttal támogatja a „BOM a Magyar Sportért Alapítvány” a sportolói karrier mellett felsőfokú vagy szakmát adó tanulmányokat folytató fiatal olimpiai kerettagokat. A 15 kiválasztott között helyet kapott Madarász Dóra is.

A 2024-es olimpiarendezés lehetősége miatt most talán még fontosabb a jövő olimpikonjainak támogatása, így az Alapítvány számára egyértelmű volt a tavaly elindított program folytatása. A 15 új ösztöndíjas szerződésének ünnepélyes aláírását február 17-én tartották a Trigánit székházában.

A pályázat tavalyi kiírását követően az idén is olyan magyar sportolók jelentkezhettek az ösztöndíjra, akik már jelentős nemzetközi eredményekkel büszkélkednek, és jó eséllyel bekerülhetnek a riói vagy a tokiói olimpiára utazó magyar csapatba. További szempont volt, hogy már most felsőfokú vagy szakképzést biztosító tanulmányokat folytassanak, illetve felvételt nyertek ilyen jellegű oktatási intézménybe, ugyanakkor problémát jelent számukra a tandíj előteremtése.

Az ösztöndíjra azon sportolók pályázhattak, akiknek sportszövetsége megállapodást kötött a BOM Alapítvánnyal. Tavaly még csak tizenhárom ilyen szövetség volt, ebben az évben ez a szám már huszonötre emelkedett, bizonyítva az ösztöndíjprogram létjogosultságát és sikerét. A tavalyi ösztöndíjasok nem okoztak csalódást: kiváló eredményeikre a hazai szurkolókon kívül a BOM Alapítvány is büszke lehet. A két legfiatalabb tavalyi ösztöndíjas kimagasló eredményeket ért el: Gercsák Szabina (judo) a 2014-es nanjingi ifjúsági olimpián aranyérmes lett, míg Zs. Tóth Anna (öttusa) ezüstérmet szerzett ugyanitt, így jó eséllyel láthatjuk őket viszont akár már a jövő évi brazíliai, illetve az öt év múlva esedékes tokiói nyári olimpián.

A „BOM a Magyar Sportért” Alapítvány 2015-ben 10 millió forintos felajánlásával a következő 15 sportolónak biztosít anyagi hátteret a továbbtanuláshoz: Madarász Dóra (asztalitenisz), Nguyen Anasztázia (atlétika), Szabó László (birkózás), Veréb István (birkózás), Juhász Adrián Attila (evezés), Béres Bence (gyorskorcsolya), Bán Kristóf Tamás (kajak), Katrinecz Rita (kajak), Schenk Áron (kajak), Varga Dávid (kenu), Klis Krisztián (öttusa), Novoszáth Melinda (úszás), Takács Orsolya (vízilabda), Keszthelyi Rita (vízilabda), Bukócki Bianka (vívás).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram