Ma Lung visszavágott

2020.11.26.

A férfiaknál Ma Lung, a nőknél Csen Meng nyerte meg a Bank of Communications 2020 ITTF Finalst.

A kínai Csengcsouban megrendezett, egyenes kieséses rendszerű tornán a férfiaknál a dél-koreai Dzsang Vu Dzsin volt az, aki megakadályozta, hogy csak kínai játékos jusson a legjobb négy közé. A negyeddöntőben Lin Kao-jüant búcsúztatta, az elődöntőben viszont 4:1-re kikapott a címvédő és első kiemelt Fan Csen-tungtól. A másik ágról Ma Lung Hszü Hszin legyőzésével (4:1) jutott döntőbe.

A két kínai extraklasszis pont egy héttel korábban a világkupa fináléjában találkozott egymással, amelyben Fan Csen-tung 4:3-ra diadalmaskodott. A 32 esztendős Ma Lungnak sikerült a visszavágás, mégpedig öt játszmában. Ezzel már hatodszor nyerte meg az ITTF év végi döntőjét. Az örökranglista második helyén honfitársa, Vang Li-csin áll három elsőséggel.

A nőknél a japán Ito Mima rondított bele a hazaiak menetelésébe, Vang Man-jü, Csen Meng és Szun Jing-sa volt a másik három elődöntős. A kis japánt Vang Man-jü állította meg, de a döntőben Csen Menggel ő sem bírt, egy szettet tudott csak tőle elrabolni. A 26 éves Csen Meng sorozatban negyedszer lett ITTF Finals-győztes, ami korábban még senkinek sem sikerült.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram