Ma Lung visszatér Budapestre

2022.07.04.

A várakozásoknak megfelelően bombaerős mezőnnyel rajtol július 11-én a BOK-csarnokban a budapesti WTT Star Contender-verseny.

Az elhalasztott Grand Smash-verseny helyett három rövidebb ideig tartó WTT-viadalnak ad otthont Budapest július 11. és 23. között. Az első, a jövő hétfőn kezdődő Star Contender erőssége alig marad el a topkategóriás Grand Smash-tornákétól.

Nem lesz könnyű dolga Ma Lungnak

Férfi egyesben például láthatjuk majd minden idők talán legjobb asztaliteniszezőjét, a kínai Ma Lungot, akinek jó emlékei lehetnek a magyar fővárosról, ugyanis 2019-ben itt lett egyesben harmadszor világbajnok. Honfitársai közül az indulók között találhatjuk Liang Csing-kunt, Vang Csu-csint és Lin Kao-jüant is, de a közönségkedvencek közül nevezett a brazil Hugo Calderano, a japán Harimoto Tomokazu és a nigériai Aruna Quadri is, az európai élvonalat pedig többek között a tavalyi vb-ezüstérmes svéd Truls Moregard, a szlovén Darko Jorgic és a németek klasszisai, Timo Boll és Dimitrij Ovtcharov képviselik majd.

Szabadkártyából kétfélét osztottak ki. Az egyiket a rendező ország, ez esetben Magyarország szakszövetsége, a másikat pedig a WTT ítélte oda. Ilyen módon a mieink közül Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás a főtáblán kap helyet, míg András Csaba és Kishegyi Ákos a selejtezőben próbálhat bravúrt elérni.

A hölgyeknél is lesz kiért szurkolnunk

Női egyesben még „teljesebb” lesz a mezőny. A két héttel ezelőtti, azaz a nevezési határidőt tükröző állapotok szerint a világranglista első 21 helyezettjéből csak a 14. helyen jegyzett szingapúri Feng Tien-vej nem jelezte részvételi szándékát. A legjobb magyar, Póta Georgina 57.-ként csak a selejtezőben kezdhetne, de főtáblás szabadkártyát kapott, csakúgy, mint Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett. A hazai pályának köszönhetően a selejtezőben megméretheti magát Dari Helga, Nagyváradi Mercédesz és Imre Leila is.

Az egyéni versenyszámok győztesei 10 ezer dollárt (kb. 3,8 millió forint) kapnak.

Jegyek a helyszínen és online kaphatók

Férfi párosban az Ecseki, Szudi és az András, Lakatos kettős főtáblás, női párosban a Madarász, Póta duóra igaz ez, míg az Imre, Nagyváradi és a Bálint, Hartbrich páros a selejtezőben kezd.

Vegyes párosban nem lesz selejtező, a legjobb 16 kettős a nyolcaddöntővel indít, köztük Ecsekivel és Madarásszal.

A július 11. és 23. között Budapesten rendezendő WTT-versenyekre jegyeket a helyszínen és online lehet vásárolni.

A WTT-versenyeken kötelező a maszkhasználat!

A következő napokban a másik két budapesti versenyről, a WTT Feederről és az első alkalommal megrendezendő WTT Championsről is olvashatnak beharangozó cikket.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram