Ma is asztaliteniszezőnek állna

2022.04.24.

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték Faházi Jánost, akinek a modernkori asztalitenisz nem nyerte el a tetszését, de ha ma lenne fiatal, akkor is ezt a sportágat választaná.

„Akkora meglepetésben volt részem, hogy el is sírtam magam. Nem voltam erre felkészülve, és nagyon jólesett” – nyilatkozta meghatottan Faházi János a Ráckevén történő köszöntését követően.

Virtuóz világbajnoki bronzérmesünk még manapság is járja a versenyeket, amelyeken olyan ütéseket is lát, amelyeket tőle szokhattunk meg.

„Ilyenkor odamegyek a játékoshoz a végén gratulálni, és megmondom neki, hogy végre láttam egy olyan poént is, amely nekem is tetszett. Az a baj, hogy ez nagyon ritka, mert mindenki ezt a modern játékot játssza, hogy szerva után rögtön ászpörgetés jön, tehát nem alakul ki labdamenet” – kesergett kicsit Faházi János.

A 80 éves legenda ettől függetlenül, ha újraszületne, ma is asztaliteniszezni kezdene, mert rengeteget kapott a sportágtól. Felidézte, hogy akárhol játszott a világon, mindenütt nagy sikere volt. Kínában például 35 mérkőzésből 28-at megnyert, 28 ezer néző előtt, de ha vesztett, akkor is nagy tapsot kapott.

Faházi Jánosnak ezúton is boldog születésnapot kívánunk!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram