Lovas és Póta továbbjutott

2016.03.24.

Lovas Petra és Póta Georgina megnyerte első mérkőzését a katari World Tour-verseny selejtezőjében, míg Madarász Dóra és Pergel Szandra kiesett.

A Dohában zajló kiemelt kategóriás WT-viadal nyitó napján négy női játékosunk kezdte meg szereplését. Közülük háromnak japán játékos jutott. Madarász Dóra, Pergel Szandra és Lovas Petra sem számított esélyesnek távol-keleti ellenfelével szemben, előbbi kettő ki is kapott, Lovas viszont hat szettben megverte a világranglista-52. Kato Mijut. Neki a főtáblára jutásért a szingapúri Zhou Yihant (45. a világranglistán) kell legyőznie, míg a szerdán egy katari pingpongost elintéző Póta Georginának a világranglistán nem szereplő (ún. inaktív státuszban lévő, egyébként januárban még 119. helyen lévő) japán Kato Kjokát.

Egyetlen férfi indulónk, Kosiba Dániel (125.) a selejtező második körében a horvát színekben játszó Tan Ruiwuval (88.) csap össze.

ITTF WORLD TOUR QATAR OPEN, DOHA
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Isigaki Juka (japán)–Madarász Dóra 4:1 (6, –9, 4, 5, 8)
Morizono Miszaki (japán)–Pergel Szandra 4:2 (–6, 13, 1, –7, 4, 2)
Póta Georgina–Nura el-Abri (katari) 4:0 (3, 3, 4, 7)
Lovas Petra–Kato Miju (japán) 4:2 (9, 7, –1, –9, 10, 4)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram