Letették az esküt az egyetemisták

2023.07.17.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében fogadalmat tett a kínai Csengtuban rendezendő egyetemi világjátékokra utazó magyar csapat.

A csengtui világjátékokat kétszer is el kellett halasztani, mert a COVID-világjárvány miatt 2021-ben és 2022-ben sem tudták megrendezni. Úgy tűnik, most már semmi sem akadályozza meg a megvalósulását, július 28. és augusztus 8. között kerül rá sor a kínai Szecsuan tartomány fővárosában.

Az egyetemi világjátékokon idén 161 fős magyar delegáció vesz rész, melyből 113-an versenyzők. A mieink a 18 sportágból 12-ben indulnak, köztük az asztaliteniszben. A négyfős magyar csapat a Pécsi Tudományegyetem tanulóira épül, Kovács Sebestyén, Molnár Dávid és Mihalovity Dominik mellett a kakukktojást a Károli Gáspár Református Egyetemről érkező Huzsvár Erik jelenti. A magyar pingpongos csapat edzője Orosz Gábor.

Az asztalitenisz-versenyt július 29. és augusztus 5. között bonyolítják le a High-tech Zone Sports Centre Gymnasiumban, és hét versenyszámban osztanak érmeket (férfi egyéni, női egyéni, férfi páros, női páros, vegyes páros, férfi csapat, női csapat).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram