Letették az esküt a magyar paralimpiai csapat tagjai

2021.08.11.

Kevesebb mint egy hónap múlva, augusztus 25-én Tokióban megkezdődnek a XVI. paralimpiai játékok. A magyar paralimpiai csapat izgatottan és erőtől telve várja a világ legnagyobb parasportversenyét, készen arra, hogy sikerrel képviselje Magyarországot!

A magyar paralimpiai csapat tagjai, folytatva a hagyományokat, ünnepélyes keretek között tették le a paralimpiai fogadalmat. A rendezvény a Puskás, a musical egy jelenetével kezdődött, majd dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte, mindenki a legjobbját szeretné nyújtani a tokiói paralimpián, de az elmúlt öt év rögös útja után, a fantasztikus magyar szurkolók buzdításával együtt ez lesz életük egyik csúcseseménye. Hozzátette, a magyar sport eredményességéhez ugyanúgy hozzátettek a parasportolók. „Azt kívánom, hogy Tokióban minden álom valósággá váljon” – zárta beszédét az államtitkárasszony.

A Magyar Paralimpiai Bizottság meglepetésvendégekkel készült a magyar paralimpiai csapat utazó tagjainak. Minden sportolót egy hozzá köthető, közös emlékkel rendelkező személy köszöntötte. Ezek után Kiss Péter Pál világ-, és Európa-bajnok parakajakozó, Szalma László, Ekler Luca edzője és dr. Tamás Henriette, a Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége versenybírója elmondták a magyar paralimpiai csapat esküjét.

Az eskütételt követően Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Budapesti Filharmóniai Társaság kvintettjének kíséretében elénekelte a Himnuszt.

A himnusz után Bedekovics Péter, református lelkész áldásával külön útravalót adott az utazóknak. Az eseményt Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke zárta a következő gondolatokkal:

„Öt nagyszerű éven vagyunk túl, és eljött az idő, hogy megkoronázzuk ezt az időszakot. Tettre kész, erővel teli, boldog embereket látunk, akik készen állnak, hogy sikeresen képviseljék Magyarországot Tokióban, hiszen az akadályoktól nem megijednek, hanem duplázott erővel megküzdenek céljaikért.”

A hat játékost magában foglaló pingpongos csapatunk augusztus 17-én kel útra Tokióba. A paralimpia augusztus 24-től szeptember 5-ig tart, az asztalitenisz versenyszámai augusztus 25-én kezdődnek.

A XVI. tokiói paralimpiai játékok magyar sportolói:
Para-asztalitenisz: Szvitacs Alexa, Arlóy Zsófia, Csonka András, Zborai Gyula, Major Endre, Pálos Péter
Paraatlétika: Ekler Luca, Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Szőllősi István
Para-erőemelés: Sedric Roussel Watchou
Paraíjászat: Gáspár Tamás
Parakenu: Pulai Erika, Varga Katalin, Kiss Péter, Rozbora András, Kiss Erik, Juhász Tamás
Kerekesszékes vívás: Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Mező Boglárka, Dani Gyöngyi, Osváth Richárd, Tarjányi István
Parakerékpár: Wermeser Zsombor, Ocelka Róbert (guide: Nagy Gergely)
Parasportlövészet: Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula
Paratriatlon: Lévay Petra
Paraúszás: Adámi Zsanett, Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Száraz Evelin, Iván Bence, Payer Kata

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram