Lei három bronzéremmel zárta az Eb-t

2022.07.15.

Lei Balázs a serdülő fiúk között egyesben és párosban is kikapott az elődöntőben, így mindkét számban bronzérmet szerzett, összesen pedig háromszor állhatott dobogóra a Belgrádban rendezett utánpótlás Európa-bajnokságon.

Lei pénteken előbb a serdülő fiú párosok elődöntőjében volt érdekelt a szlovák Árpás Sámuel oldalán. A francia Flavio Mourier és Antoine Jean Christian Noirault ellen szoros játszmákban 3:1-re maradtak alul.

Szusszanásnyi pihenőt követően már egy harmadik francia állt vele szemben, az egyéni elődöntőben Flavien Coton volt az ellenfele. Az első szettet 10:8-as előnyről bukta el, a másodikat pedig 11:9-re. A harmadik játszmában aztán ő jött vissza nagyon mélyről, szettlabdákat hárítva. A szépítésnél többre azonban nem telt az erejéből, 4:1-re Coton győzött.

A francia aztán a döntőt is megnyerte – Árpás ellen 4:3-ra –, a párosok között pedig a Mourier, Noirault kettős diadalmaskodott, így Lei elmondhatja magáról, hogy mindkét számban az aranyérmesektől kapott ki.

A csapatban szerzett harmadik hellyel együtt tehát három bronzérem lett a soltvadkerti játékos Eb-termése. Soha rosszabb kontinenstornát!

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
SERDÜLŐ FIÚ EGYES
Elődöntő
Lei Balázs–Coton (francia) 1:4 (–10, –9, 10, –8, –7)

SERDÜLŐ FIÚ PÁROS
Elődöntő
Lei, Árpás Sámuel (magyar, szlovák)–Mourier, Noirault (francia) 1:3 (–9, –7, 9, –10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram