Lei bronzérmes az európai top10-en

2022.10.04.

Lei Balázs bronzérmes lett az U15-ös fiúk között a franciaországi Tours-ban megrendezett ifjúsági európai top10 bajnokságon.

A kontinens utánpótlásának legszűkebb elitjét felvonultató versenyen ezúttal lányok nem képviselték a hazánkat, a két magyar fiú induló viszont kitett magáért.

A fiatalabb korosztályban érdekelt Lei Balázs az első hét mérkőzéséből hatot megnyert. A végére maradtak a legerősebb ellenfelei, az aranyérmesként záró francia Flavien Coton, valamint a szintén hazai környezetben szereplő Nathan Lam, aki másodikként zárta a tornát. Lei ellenük összesen csak egy játszmát tudott nyerni, ám 6:3-as mérlegével így is harmadik lett!

Szántosi Dávid az U19-esek között leginkább a remek második napi teljesítményének köszönhetően (ekkor mindhárom meccsét megnyerte) ötödikként végzett. Mindezt úgy, hogy a tartaléksorból lépett előre és még első éves ifjúsági korú versenyző. Ebben a korosztályban a román Iulian Chirita lett a végső győztes, az ezüstérem az olasz Andrea Puppo nyakába került, a bronz pedig a francia Hugo Deschamps-éba.

Az U19-es lányoknál a horvát Hana Arapovic bizonyult a legjobbnak, az U15-ösöknél pedig a román Bianca Mei Rosu.

IFJÚSÁGI EURÓPAI TOP10, TOURS
U19 FIÚK

Szántosi Dávid–Bujor (román) 4:2
Szántosi–Deschamps (francia) 0:4
Szántosi–Scharrer (svájci) 0:4
Szántosi–Belík (cseh) 4:2
Szántosi–Stalzer (cseh) 4:2
Szántosi–Petek (horvát) 4:1
Szántosi–Puppo (olasz) 1:4
Szántosi–Chirita (román) 0:4
Szántosi–Istrate (román) 1:4

U15 FIÚK
Lei Balázs–Bergenblock (svéd) 4:1
Lei–Rzihauschek (osztrák) 4:2
Lei–Velicskov (bolgár) 2:4
Lei–Morávek (cseh) 4:0
Lei–Abiodun (portugál) 4:2
Lei–Formela (lengyel) 4:3
Lei–Árpás (szlovák) 4:3
Lei–Coton (francia) 0:4
Lei–Lam (francia) 1:4

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram